woensdag 14 juli 2010

Uitspraak: Vijf jaar cel voor verkrachting uit 1995

Een man (46) uit Eindhoven is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vijf jaar cel voor een verkrachting van een studente in 1995. Het hof achtte op basis van DNA-materiaal bewezen dat hij in een Eindhovens studentenpand een vrouw heeft verkracht. Dat heeft hof woensdag bekendgemaakt. De rechtbank sprak hem in april 2008 nog vrij wegens gebrek aan bewijs.

Een van de redenen voor de vrijspraak was het ontbreken van DNA-materiaal van de man. Justitie kwam in het hoger beroep alsnog met DNA uit sperma van de man dat was aangetroffen op de badjas die het slachtoffer destijds droeg. Het hof sprak de man vrij van mogelijke andere verkrachtingen vanwege onvoldoende bewijs.

De man drong in die periode studentenpanden binnen waarbij hij zich voordeed als politieman.

Er vanuitgaande dat de veroordeling terecht is (ik heb altijd wat moeite met DNA sporen die op het allerlaatste moment plots naar voren komen), blijft het een vreemde straf. Niet dat ik de man zijn 5 jaar niet gun als hij de dader is, maar Manno K., de 'vuistverkrachter' die zijn ex-vriendin tegelijkertijd anaal en vaginaal met zijn vuisten verkrachtte waardoor haar blaas en endeldarm scheurden en ze inmiddels al vele operaties moest ondergaan, kreeg van de rechter maar 4 jaar, hoewel de rechter hem het feit 'extra zwaar aanrekende'. Datzelfde geldt voor de zeer brute Genneperparkverkrachter uit Eindhoven. Ook hij kreeg maar 4 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook