dinsdag 11 mei 2010

Vrouw dood na aanval met bijl

In Terheijden (N.B.) is Moniek Loose (46) omgekomen na een aanval met een bijl. Zij werd rond vijf uur zwaargewond gevonden door haar zoon Mark (19) in hun huis in de Raadhuisstraat (43). Zij overleed later op de avond aan haar verwondingen.

Volgens de politie moet het motief in de relationele sfeer gezocht worden. De vermoedelijke dader, echtgenoot Mark Loose (56), is nog steeds voortvluchtig. Het stel zou relationele problemen hebben gehad omdat Moniek een relatie had met een vriend van Mark. De auto van de man is teruggevonden in de Veekestraat aan de rand van de Vrachelse Heide in Oosterhout.

Update 12 mei 2010
In het bosgebied de Vrachelse Heide heeft de politie woensdagavond een stoffelijk overschot aangetroffen. Mogelijk gaat het om de verdachte van de bijlmoord in Terheijden. De gevonden man is door zelfdodong om het leven gekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tweede arrestatie ivm dood Redmar Smedema

Vandaag is een  jongen (17) uit Veenwouden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee geweldsincidenten bij discotheek Club Q in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Eergisteren, zondag, hield de politie om dezelfde reden al een jongen (18) uit Damwoude aan. In de nacht van 17 op 18 april leidde één van die geweldsincidenten tot de dood van Redmar Smedema (16) uit Bergum.

Smedema werd volgens de politie in de uitgaansgelegenheid geslagen en raakte daardoor onwel. Later op de dag overleed hij in het ziekenhuis. Bij een vechtpartij later die nacht op de parkeerplaats bij de discotheek raakte Gerard Dijkstra (20) uit Damwoude zwaargewond. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de twee verdachten door getuigen samen op de dansvloer gesignaleerd. Of de twee elkaar ook goed kennen wil de politie niet zeggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook