maandag 21 februari 2011

Stanley Hillis in Amsterdam op straat doodgeschoten

In de Fizeaustraat in Amsterdam-Watergraafsmeer is vanmiddag Stanley Hillis (54) alias 'de Ouwe' op straat doodgeschoten. Stanley Hillis is een bekend kopstuk uit de onderwereld.

De dader of daders zijn gevlucht in een blauwe of grijze Volkswagen Transporter met kentekennummer 27-BN-JH.

Stanley Hillis was naar de Watergraafsmeer gekomen voor een afspraak met Donald Groen (alias Wolf), een Amsterdamse Hells Angel. Deze arriveerde 10 minuten na de moord en is aangehouden (en later weer vrijgelaten). Groen was ooit gelieerd aan de Bruinsma groep.

Update 3maart 2011: Naar nu blijkt vond de moord plaats onder ogen van de politie. Direct voor de auto van Hillis stond een aanhangwagen van 'Willemse betonboringen". Hierin zaten 2 rechercheurs van de nationale recherche die het gesprek tussen Hillis en Wolf wilden afluisteren. Zij zaten zo ca. 1,5 meter van de moord. Door een combinatie van fouten slaagden zij er echter niet in om de 2 moordenaars te arresteren. Ook een politiehelicopter die op grote hoogte boven de plek des onheils hing, bleek niet in staat de vluchtauto voldoende te volgen.

De twee mannen in het karretje waren ongewapende BOA ambtenaren, die geen toereikende verbindingsmiddelen hadden. Een politieauto die achtervolging in zette kreeg de opdracht op afstand te blijven aangezien de helicopter zou volgen. Deze helicopter raakte de auto echter kwijt.
Een ander raadsel is hoe de moordenaars wisten van de afspraak. Mogelijk wijst dit op een lek bij de Nationale recherche.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook