maandag 9 februari 2009

Grote liquidatieproces van start

Peter La Serpe
Vandaag begint het grote liquidatieproces in de beveiligde bunker in Amsterdam. Er staan elf personen terecht in deze zgn 'Passage-zaak' Het gaat om 10 mannen en 1 vrouw (Chay Pin Song beter bekend als 'Pinny Song') die worden verdacht van liquidaties en wapenbezit. Enkelen worden ook beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie.

Er zijn in totaal 257 getuigen en 30 verdachten gehoord. Er zijn 170.000 tapgesprekken en ca 10.000 PV's.

Het gaat om het plegen van twee dubbele moorden en zeven enkelvoudige moorden. Ook zijn bij huiszoekingen grote hoeveelheden wapens gevonden.

Het Openbaar Ministerie heeft de bewijsvoering opgebouwd op basis van de verklaringen van één man: Peter la Serpe bijgenaamd 'vieze Peter'. De 44-jarige kroongetuige wordt zelf ook verdacht van moord en poging tot moord. Het is de eerste keer dat de overheid zaken doet met een vermeend moordenaar. In ruil voor zijn getuigenis eist de officier 8 jaar ipv 16 jaar.
S. zou de meeste informatie hebben gekregen van een celgenoot (Jesse Remmers).

Nadat La Serpe verklaringen heeft afgelegd, zijn er meerdere verdachten gaan praten. De verdediging van de verdachten maakt zich echter geen zorgen. In de verklaringen van La S. zouden veel onvolkomenheden en zelfs leugens zitten. Ook zou de kroongetuige bekend staan als iemand die veel drugs gebruikt, veel whiskey drinkt en onbetrouwbaar is. Hij zou zich 'groter voordoen dan hij is'.

De verdachten:
Peter la Serpe
Jesse Remmers
Sjaak Burger
Fred Ros
Mohamed Rasnabe
Ali Akgün
Siegfried Saez
Raymond Verbaan
Pinny Song
Freek Stevens
Nan-Paul de Boer
De verdachten worden gezien als opdrachtgever, uitvoerder of facilitator van de moorden

maart 1993:
De moord op twee Joegoslaviërs Djordje Ilic en Salim Hadziselimovic, in Ouderkerk aan de Amstel. Verdachten: Jesse Remmers, Mohamed Rasnabe en Raymond Verbaan.
april 1993:
De moord op sportschoolhouder Tonnie van Maurik, in Amsterdam. Verdachten: Pinny Song, Jesse Remmers, Mohamed Rasnabe, Nan-Paul de Boer, Freek Stevens.
mei 1993:
De moord op Henie Shamel en Anne de Witte, in Antwerpen. Verdachten: Jesse Remmers., Mohamed Rasnabe, Siegfried Saez.
november 2005:
De moord op Kees Houtman, in Amsterdam. Verdachten: Ali Akgün, Jesse Remmers, Sjaak Burger, Giuseppe 'Peter' la Serpe.
april 2006:
De moord op Thomas van der Bijl, in Amsterdam. Verdachten: Ali Akgün, Fred Ros, Jesse Remmers, Sjaak Burger, Giuseppe 'Peter' la Serpe. Dwight Saro en Remy Habes hebben al 14,5 jaar voor het uitvoeren van de moord gekregen

De zaken: Hadziselimovic/Ilic
Van Maurik
Shamel/de Witte
Russel Jones
Leen Bosnie
August Adjoeba
George van Dijk
Kees Houtman
Thomas van der Bijl
Atilla Önder
Later worden mogelijk nog de volgende zaken ingebracht:

februari 2002:
De liquidatie van Arnold Pels in De Meern.
april 2002:
De moord op Gerrie Bethlehem
januari 2003:
Moord op Cor van Hout en Robert ter Haak in Amstelveen.
februari 2007:
De liquidatie van Nedim Imaç in Amsterdam.

Verder worden Ali Akgün, Fred Ros, Jesse Remmers, Giuseppe 'Peter' la Serpe en Mohamed R. verdacht van het voorbereiden van niet uitgevoerde liquidaties op August Adjoeba (die op 11 augustus 2008 alsnog werd geliquideerd), Atilla Önder, George van Dijk, Russel Jones en Leen Bosnie.

Een paar betrokkenen ontbreken nog:

Dino Soerel, gezien als de grote man is al jarenlang spoorloos.
Gwennette Martha, een Antilliaanse crimineel die op 12 mei 2008 wist te ontsnappen uit de penitentiaire inrichting Zuyderbos in Heerhugowaard. Volgens kroongetuige Peter la Serpe speelde Martha (‘ene Gwenneth’) een rol bij de mislukte liquidatie van de Turkse drugshandelaar Attila Önder. Martha is een jeugdvriend van de net in Leiderdorp geliquideerde Boneka Belserang.
Patrick Reumels zou hebben bemiddeld in de Endstra-moord. Hij is in Suriname gerresteerd en wacht op uitlevering.

Zie ook Elseviers Liquidatiebrouwser

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook