dinsdag 14 september 2010

Uitspraak: Vijftien jaar cel voor gekwalificeerde doodslag op Tomas van Lierop

Thomas van Lierop
Een man (21) uit Almere is vandaag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens gekwalificeerde doodslag op Thomas van Lierop (51). De eis was 18 jaar.

Thomas van Lierop werd op 23 november 2009 dood aangetroffen in een park in Lelystad. Dader en slachtoffer kenden elkaar via een chatsite en kregen tijdens een ontmoeting op 17 november ruzie. De Almeerder gaf tijdens de behandeling van zijn zaak toe dat hij de man had neergestoken en er met zijn portemonnee vandoor was gegaan. Omdat er volgens het OM geen sprake was van kalm beraad werd geen moord ten laste gelegd, maar gekwalificeerde doodslag. Direct na de steekpartij nam de Almeerder meerdere malen geld op met de pinpas van het slachtoffer.

Volgens de Almeerder was er ruzie ontstaan omdat het slachtoffer had gedreigd compromitterende videobeelden over hem op internet te zetten. Die beelden werden echter nooit aangetroffen. De man werd kort nadat het lichaam was gevonden, aangehouden. Hij heeft ruim negen maanden in voorarrest doorgebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 4 jaar cel voor autorel Culemborg

Tegen Marokkaan Ilias M.(22) uit Culemborg is 4 jaar cel geëist wegens 3x poging tot doodslag. De man reed afgelopen nieuwjaarsmorgen met zijn auto een tuin binnen in de Molukse buurt in Culemborg ten tijde van de rellen tussen Molukkers en Marokkanen. De aanklager verwijt de man drie pogingen tot doodslag, omdat hij drie personen raakte. Een van de slachtoffers was de 15 jarige Shoëlla Coemans.

De aanklager gelooft dat de bestuurder expres op de mensen in de tuin inreed. Zij gelooft dat hij samen met vier inzittenden verhaal wilde halen, omdat zijn auto was beschadigd en een Marokkaan door Molukkers was belaagd. De bestuurder zelf stelt dat hij alleen maar een rondje wilde rijden. Hij verloor in blinde paniek de macht over het stuur, omdat de auto zou zijn belaagd met stenen en honkbalknuppels

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 3 jaar cel wegens dood baby Jayden

Tegen Dwight E. (29) is voor de rechtbank in Amsterdam drie jaar celstraf geëist wegens de dood van zijn baby Jayden Jamaira Schijffer(5 mnd) die op 4 maart 2009 is overleden, volgens justitie als gevolg van ernstig hersenletsel en een schedelbreuk.

Volgens justitie heeft Dwight de baby in de weken voorafgaand aan zijn dood meerdere malen mishandeld, door hem door elkaar te schudden of op bed te werpen. Daardoor zou hij uiteindelijk zijn overleden.

Tegen Anouska S. (31), de moeder van Jayden, werd 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Het OM verwijt haar onder meer dat ze niet naar de jeugdzorg is gestapt om een einde te maken aan de mishandelingen.

Dwight E. die aanvankelijk bekende, zegt nu dat hij dat deed om Anouska te beschermen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook