vrijdag 19 november 2010

Uitspraak: 20 jaar en TBS voor Faddel Hajali voor drama in Baexem

Faddel Hajali heeft in de rechtbank in Roermond twintig jaar cel gekregen, en tbs met dwangverpleging. Het openbaar ministerie eiste eerder nog 24 jaar cel, plus tbs met dwangverpleging.

Faddal H. is schuldig bevonden voor de moord op zijn dochter Soukaina (8), en een poging tot moord op zijn zoon Soufiam (10). Hij sneed  op 11 ferbruari 2010 in Baexem bij beide kinderen hun keel door met een mes.

Update 26 oktober 2011: In hoger beroep is 20 jaar en TBS uitgesproken, er was 24 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw gevonden in Maria-Hoop

In het dorp Maria-Hoop (Gem. Echt-Susteren) (Lb)  is vanmiddag rond 13 uur Anje Hoogerraad (70) dood gevonden in haar woning aan de Kerkweg 65. Zij is doodgestoken. Haar auto -een rode Peugeot- bleek gestolen.

Update 2 december 2012:  Dirk K. (60) wordt conform de eis veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag op Anje.
De rechtbank hield evenals de aanklager rekening met het feit dat K. sterk verminderd toerekeningsvatbaar was en licht autistisch is

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Medewerkster NFI vrijgesproken

Sabrina T. (32), een ex administratief medewerkster van het NFI, is door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van het bewust verduisteren van DNA-materiaal. Het Openbaar Ministerie had een half jaar gevangenisstraf geëist.

Sabrina T. zou op 19 februari vorig jaar een pakketje met sporen, die waren afgenomen uit het wangslijm van haar partner, hebben verduisterd. Het beveiligingssysteem van het kantoor van het NFI in Rijswijk had de bewegingen van de vrouw op die bewuste dag geregistreerd. Haar voormalige collega's hadden verklaard dat zij al enige tijd opmerkelijk veel aandacht aan de binnenkomende DNA-zendingen had besteed en ook hielp bij het controleren daarvan, werk dat niet tot haar takenpakket behoorde.

Op de bewuste datum werd ze door de strenge beveiliging aan de hand van haar personeelspas getraceerd toen ze zich met het bewuste DNA-materiaal door het gebouw bewoog. De DNA-sporen belandden vervolgens bij het afval.Zij probeerde tevens het DNA materiaal van haar vriend te vervangen door DNA van een ander.

Volgens haar advocaat was er een alternatief scenario mogelijk waarin collega's van T. haar personeelspasje zouden hebben gebruikt om haar "een hak te zetten”. De verdachte ontkent elke betrokkenheid en zei zich niet te kunnen herinneren dat ze haar pasje op die dag uit het oog is verloren. 

Volgens de rechtbank was er echter onvoldoende bewijs, dat zij zich schuldig gemaakt heeft aan strafbare feiten.

T.'s partner was verdachte in een geweldsdelict. Nadat zijn DNA-materiaal bij het NFI was verdwenen, werd bij hem een nieuwe test afgenomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook