vrijdag 2 mei 2014

Uitspraak: Vrijspraak in 10 jaar oude moord in Kerkrade

De rechtbank in Den Bosch heeft twee verdachten vrijgesproken voor de moord en poging tot moord op twee Chinese mannen (19) in Kerkrade op 11 april 2004. De verdachten krijgen wel gevangenisstraffen van drie en negen maanden opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie. Deze straffen hebben ze in voorarrest al uitgezeten.

De dodelijke schietpartij vond tien jaar geleden plaats op Eerste Paasdag pal naast het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC. De slachtoffers zouden hebben staan gokken in een aldaar gevestigde gokhal. In 2013 is het onderzoek naar de moord op de twee Chinese mannen heropend, omdat eerder onderzoek onvolledig was geweest.

De rechtbank is inmiddels tot de conclusie gekomen dat beide verdachten de betrokkenheid bij de moord dan wel doodslag niet bewezen kan worden. De rechters vinden het wel aannemelijk dat de verdachten betrokken zijn geweest bij het naar buiten lokken van beide slachtoffers waarna deze werden neergeschoten.

Alleen is er door de opsporingsdiensten geen bewijs gevonden dat dit is gebeurd met de vooropgezette bedoeling om de mannen van het leven te beroven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man bijna doodgetrapt na discobezoek Gulpen

Een man (19) uit het Limburgse dorpje Mechelen is in afgelopen nacht in het naburige Gulpen ernstig mishandeld door een groep van acht jongeren. Hij raakte bewusteloos en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert nog in levensgevaar.

De politie spreekt van zinloos geweld. Na een bezoek aan een discotheek liep het slachtoffer met een vriend over de Looierstraat, waar een groepje van acht jongeren zonder enige aanleiding op het tweetal begon in te slaan. Het slachtoffer viel daarbij met zijn hoofd tegen een stenen vensterbank en raakte bewusteloos. Een toevallig passerende ambulance heeft de jongeman met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar een schedelbasisfractuur werd geconstateerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook