vrijdag 2 mei 2014

Uitspraak: Vrijspraak in 10 jaar oude moord in Kerkrade

De rechtbank in Den Bosch heeft twee verdachten vrijgesproken voor de moord en poging tot moord op twee Chinese mannen (19) in Kerkrade op 11 april 2004. De verdachten krijgen wel gevangenisstraffen van drie en negen maanden opgelegd voor deelname aan een criminele organisatie. Deze straffen hebben ze in voorarrest al uitgezeten.

De dodelijke schietpartij vond tien jaar geleden plaats op Eerste Paasdag pal naast het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC. De slachtoffers zouden hebben staan gokken in een aldaar gevestigde gokhal. In 2013 is het onderzoek naar de moord op de twee Chinese mannen heropend, omdat eerder onderzoek onvolledig was geweest.

De rechtbank is inmiddels tot de conclusie gekomen dat beide verdachten de betrokkenheid bij de moord dan wel doodslag niet bewezen kan worden. De rechters vinden het wel aannemelijk dat de verdachten betrokken zijn geweest bij het naar buiten lokken van beide slachtoffers waarna deze werden neergeschoten.

Alleen is er door de opsporingsdiensten geen bewijs gevonden dat dit is gebeurd met de vooropgezette bedoeling om de mannen van het leven te beroven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook