vrijdag 25 september 2015

Man doodgeschoten in Heerlen

In Heerlen is vanavond laat een man in een auto doodgeschoten. De man werd vermoedelijk meerdere keren vanuit een andere auto onder vuur genomen. Volgens de politie lijkt het op een gerichte actie.

  De schietpartij was om 22.45 uur op de Heerenweg in een woonwijk. Een auto in de buurt reed snel weg. In die auto zaten vermoedelijk een of meerdere schutters die de wagen van het slachtoffer hebben beschoten.

  De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Moordenaar blijkt jeugd-tbs-er

  De man (20) die deze week werd opgepakt voor een dodelijke roofoverval vorige week in Tilburg, is een jeugd-tbs’er die nog gedetineerd zit. Op de avond na de schietpartij keerde hij terug op zijn cel.

   Dit werd gezegd door een gezaghebbende bron binnen het gevangeniswezen. Het ministerie van Justitie bevestigt dat de man vastzat.

   De verdachte zat in de justitiële jeugdinrichting De Hartelborgt in Spijkenisse. Hem was een PIJ-maatregel, tbs voor minderjarigen, opgelegd voor een serie zeer zware geweldsmisdrijven. Het ging onder andere om vuurwapenincidenten en overvallen. Hij gold als zeer gevaarlijk.

   De moordverdachte zat in de laatste fase van zijn straf. Kennelijk meenden zijn begeleiders dat de man klaar was voor een terugkeer in de maatschappij.

   De man verliet dinsdag 15 september ’s ochtends vroeg de kliniek om naar zijn werk te gaan. Hier ging hij tegen de regels om twaalf uur weg. Aan het eind van de middag werd bij een drugsdeal in Tilburg in een woning Mick Pitai (48) doodgeschoten. De gedetineerde man uit Spijkenisse kwam ’s avonds laat terug in de jeugdinrichting. Eergisteren werd hij in zijn cel gearresteerd voor de moord.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook