dinsdag 30 maart 2010

Uitspraak: 3,5 en 4 jaar voor overval Jimmy Woo

Twee mannen (28 en 31 jaar) zijn vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 3,5 en 4 jaar voor de overval op deAmsterdamse club Jimmy Woo in 2006.

De overvallers drongen de zaak na sluitingstijd binnen en bonden zeven personeelsleden vast. Een persoon raakte gewond door een klap op het hoofd met een pistool. De daders maakten 15.000 euro buit.

De twee mannen waren eerder al veroordeelt tot 4 en 5 jaar cel. Zij kwamen in 2008 echter op vrije voeten omdat het Openbaar Ministerie tijdens het hoger beroep het originele dossier kwijtgeraakt en verklaarde zichzelf daarom niet-ontvankelijk.

Nadat de meeste stukken uit het dossier weer boven water waren gekomen en het OM een deel ervan had weten te reconstrueren, spande het gewoon weer een nieuw proces voor de rechtbank aan. De advocaten vroegen vervolgens terecht, maar kregen dat niet, opnieuw om niet-ontvankelijkheid omdat het OM zich zélf niet-ontvankelijk had verklaart, in plaats van de zaak aan te houden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak Hoge Raad: Strafzaak tegen Sytze van der Velde moet deels over

De Hoge Raad heeft vandaag bepaald dat de strafzaak tegen de pedoseksueel Sytze van der Velde wegens ontucht met minderjarige jongens in Eindhoven deels over moet en verwijst de zaak terug naar het Hof in Den Bosch. Zijn veroordeling is deels vernietigd.

De hoge raad oordeelde dat voor één zedendelict geen bewijs bestaat dat het is gepleegd in de door justitie aangegeven periode. Van der Velde heeft dat delict altijd ontkent.

Vorig jaar werd Van der Velde in hoger beroep in Den Bosch veroordeeld tot 36 maanden celstraf, waarvan negen voorwaardelijk. In september had hij zijn straf uitgezeten en omdat zijn cassatie (bijde Hoge Raad) tegen de veroordeling nog liep hoefde hij zich niet te houden aan reclasseringstoezicht. Vanwege het gevaar van herhaling probeerden burgemeesters hem met een gebiedsverbod buiten hun gemeenten te houden.

Van der Velde leidt sindsdien een zwervend bestaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Steekpartij in Waalwijk, Man op de IC

Een man (29) uit Rosmalen is gisteren in Waalwijk neergestoken in een woning aan de Pastoor van der Zijlestraat

Het slachtoffer had maandagavond een zakelijke afspraak in Waalwijk met een Waalwijker (22) en diens vriendin (21). Er ontstond echter ruzie. De man uit Rosmalen werd daarbij gestoken en raakte ernstig gewond. De steekwonden zouden zijn toegebracht met een kapotte fles, maar anderen zeggen met een groot mes.

De Waalwijker en zijn vriendin zijn opgepakt. Het slachtoffer ligt op de intensive care in een Tilbugs ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook