dinsdag 31 maart 2009

Advocaten eisen niet ontvankelijkheid in zaak Jimmy Woo overval

Jan-Hein Kuijpers en Maarten Witlox, de advocaten van de verdachten van de overval op discotheek Jimmy Woo vroegen de rechtbank in Amsterdam vandaag om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk worden verklaard in het nieuwe proces over de overval op de Amsterdamse discotheek.

Volgens beide raadslieden moeten hun cliënten niet opnieuw worden vervolgd omdat justitie in een eerdere hoger beroepzaak zichzelf al niet-ontvankelijk heeft verklaard.

Dat gebeurde nadat de advocaat-generaal het originele dossier kwijtraakte. Het gerechtshof vernietigde daarop de eerdere uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.

Justitie spant nu echter opnieuw een proces aan, omdat het merendeel van de documenten is teruggevonden en ze een deel heeft kunnen reconstrueren.

Hoe tragisch ook voor de slachtoffers, de advocaten hebben wel gelijk. Het OM heeft zich destijds zelf onontvankelijk verklaard maar wil daar nu op terugkomen. Het ware verstandiger geweest als het OM destijds gevraagd had de zaak aan te houden om vervolgens naar het dossier te gaan zoeken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook