vrijdag 16 november 2007

Vier jaar voor ex-immigratie chef Marcel Loor op St. Maarten

Rechter Lannoy met Marcel Loor (inzet). Bron: The Daily Herald/Annemiek van Kerkhof
judge-luis-de-lannoy_17-11-2007
Marcel Loor –ex-immigratiechef op St. Maarten- werd vanmorgen door de rechtbank op St. Maarten veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van 600.000 gulden. Daarnaast moet hij een bedrag van bijna twee ton terugbetalen aan de kustwacht. De rechter hield er rekening mee dat Loor ook nog bijna vier ton moet afdragen aan de fiscus. De officier van justitie had vier jaar geëist en een boete van 100.000 gulden.

Rechter wond zich regelmatig behoorlijk op tijdens de strafzaak tegen voormalig immigratiechef Marcel Loor op St. Maarten.

De zaak-Loor heeft heel wat stof doen opwaaien. De media op alle eilanden berichtten er prominent over. Loor verscheen voor de rechter op verdenking van zeven misdrijven, waaronder valsheid in geschrifte, het aannemen van steekpenningen, belastingontduiking en witwassen.

De Curaçaose rechter De Lannoy acht hem op alle punten schuldig. In zijn vonnis noemt hij Loor ‘een geldwolf in schaapskleren’, die zijn bezittingen maandelijks tot op de dollar natelde. De rechter zei zelden zoveel hebzucht te hebben gezien. “U lijkt Dagobert Duck wel.” Hij vervolgde: “U bent politieman en miljonair, hoe is dat mogelijk?”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook