woensdag 28 september 2011

Dode man in Den Haag

In een woning aan de Neherkade in Den Haag heeft de politie vanavond een dode man gevonden. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie deed de vondst nadat een man (48) uit Den Haag zich op het politiebureau had gemeld. Over wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en de identiteit van het slachtoffer kon een politiewoordvoerder nog niets zeggen.

De Hagenaar is aangehouden.

Update 26 maar 2012: De man wordt veroordeeld tot 8 jaar. Hij claimde noodweer: Er was een vechtpartij ontstaan waarbij het slachtoffer een mes trok. Wat hem door de man ontfutseld werd. Volgens de rechter was er daarop geen sprake neer van gevaar. Ook noodweer exces werd afgewezen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Directie Quality Investments gearresteerd

De voltallige Nederlandse directie van het omstreden beleggingsfonds Quality Investments is gisteren gearresteerd in een internationaal onderzoek naar een internationale fraude met een omvang van honderden miljoenen euro’s.

Het openbaar ministerie werkt in het onderzoek samen met autoriteiten in Spanje, Turkije, Dubai, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Er is wereldwijd voor miljoenen euro’s beslag gelegd op onroerend goed, auto’s, dure horloges, boten en een vliegtuig. De arrestaties vonden plaats in Turkije, Zwitserland en Nederland.

Het bedrijf Quality Investments verkocht beleggingen in tweedehands Amerikaanse levensverzekeringen en had vooral vermogende klanten in Nederland, Spanje en België.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook