zondag 7 december 2014

Dode man in Amsterdam

Vanavond is een man (43) dood in zijn woning in Amsterdam-West  gevonden. Hij is een bekende van de politie. De politie heeft aanwijzingen dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Wat er is gebeurd, is nog onduidelijk.

Agenten namen zondag even voor 19.00 uur een kijkje bij het huis aan de Frederik Hendrikstraat, nadat bij de politie informatie was binnengekomen. Daar troffen ze het stoffelijk overschot aan in verdachte omstandigheden, waar de politie niets over kon zeggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaten vertrouwen processen verbaal niet

Nederlandse strafrechtadvocaten hebben geen vertrouwen in de processen-verbaal die poiltieambtenaren opmaken. Dat blijkt uit onderzoek van ThePostOnline onder 100 strafrechtadvocaten.

    Driekwart van de ondervraagde advocaten noemt de betrouwbaarheid van processen-verbaal een 'groot probleem'. Bijna twee derde noemt het maken van fouten een structureel probleem. Het gaat dan om het maken van onbewuste foutjes tot 'moedwillige vervalsingen', zeggen de deelnemers van de enquête. Oorzaken zouden zijn: scoringsdrift, tijdsdruk, tunnelvisie en een gebrek aan taal- en schrijfvaardigheid.

    Bart Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, zegt tegen ThePost dat deze cijfers hem niet verbazen. Verklaringen van getuigen en verdachten zouden maar zelden letterlijk worden weergegeven. "Relevante delen ontbreken of worden ingevuld door verbalisanten. Zij selecteren vaak wat zij zelf relevant vinden, waardoor soms cruciale informatie ontbreekt."

    Het probleem wordt herkend door de voorzitter van politievakbond ACP. "Alles is onwaarschijnlijk complex geworden. En ja, dan worden er fouten gemaakt", zegt deze Gerrit van de Veen. Volgens hem zijn de fouten te wijten aan bezuinigingen en veranderende regels en wetten.

    dat laatste is natuurlijk kul, bezuinigingen en veranderende regels vragen niet om selectief met de waarheid omgaan.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook