donderdag 10 september 2009

Verdachte moord pleegt zelfmoord

De 34-jarige man uit Purmerend die begin September werd aangehouden voor de moord op een 39-jarige plaatsgenote, heeft zichzelf afgelopen weekend in het Huis van Bewaring te Haarlem van het leven beroofd.

Vanwege bevindingen van het onderzoeksteam en het bekennen van de verdachte, gaat het OM gaat ervan uit dat de man als enige verantwoordelijk kan worden gehouden voor de dood van de Purmerendse. Het onderzoek wordt daarom afgesloten en de zaak geseponeerd.

De Purmerendse werd op 18 juli van dit jaar dood in haar flat aan de Oostervenne in Purmerend aangetroffen. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Volgens de politie lag het motief van de verdachte in de relationele sfeer.

Het OM stelt een onderzoek in naar de feiten en omstandigheden rond de zelfmoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

De Vlieger vrijgesproken

Erik de Vlieger is op alle punten vrijgesproken. De rechter acht vrijheidsberoving en afpersing niet bewezen.

Vorige week was nog een werkstraf geëist tegen de zakenman omdat hij een Amsterdamse horecaondernemer zou hebben afgeperst.

Samen met medeverdachte Itzhak M. zou De Vlieger Alberto Fernandes hebben gedwongen zijn caféRaffles over te dragen. M. zou daarbij de dreigementen hebben geuit, opdat het slachtoffer zijn handtekening zou zetten onder notariële documenten. M. werd eerder veroordeeld voor zijn rol in de afpersing.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

35.000 wietplanten tussen maïs

De politie heeft sinds vrijdag tijdens controles in Midden- en Noord-Limburg 35.000 hennepplanten gevonden in maïsvelden. Dat zei de coördinator van het project 'het Groene Goud' donderdag in Roggel. Bij de controles werd een helikopter ingezet.

De hennepplanten vertegenwoordigen volgens burgemeester Jos Waals van Venray een straatwaarde van 7,5 miljoen euro. De politie heeft donderdagochtend in de regio Venray twee boeren van hun bed gelicht. In hun maïsvelden stonden wietplanten.

Tja, en voor verkrachtingszaken is geen tijd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Onderzoek moord Robienna Reboe bijna af

Tijdens de pro-forma zitting in de zaak rond de in mei in Amsterdam vermoorde tiener Robienna Reboe(12) blijkt dat het onderzoek naar verwachting in oktober klaar is. Het proces vindt op 20 november plaats.

Shelwin R.(49) wordt ervan verdacht dat hij op 28 mei het meisje in haar woning in de Nova Zemblastraat met een mes om het leven heeft gebracht. Hij zou haar halsslagader hebben doorgesneden. Justitie verdenkt hem er eveneens van dat hij de moeder van het meisje, zijn ex-vriendin, heeft geprobeerd te doden.

De verdachte zou hebben geroepen: „als ik jullie niet krijg, dan krijgt niemand jullie”, waarop hij haar onder meer zou hebben geslagen en geschopt, haar bij de keel zou hebben gegrepen en zou hebben gestoken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook