maandag 13 december 2010

Uitspraak: 10 jaar in hoger beroep moord Johannes Schouten

Surinamer Anwarali D. (43) uit Capelle aan de IJssel is door het gerechtshof in Den Haag vandaag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de moord op Hans Schouten in diens woning in de Willem van Boelrestraat in Rotterdam in november 1991. Hiermee bekrachtigde het hof een vonnis (25 januari 2010) van de Rotterdamse rechtbank.

De moord werd tussen 10 en 12 november 1991gepleegd. De politie kwam de man op het spoor toen hij voor een andere zaak in 2008 DNA moest afstaan. Die sporen bleken te matchen met sporen die in 1991 waren gevonden in het huis van het slachtoffer van een moord.

De verdachte erkende destijds (op vrijdag 8 november) bij het slachtoffer te zijn geweest voor het verrichten van 'afgesproken sexuele handelingen' en hem te hebben vastgebonden, verwond en bestolen. Hij bleef echter ontkennen het slachtoffer te hebben gedood. Net als de rechtbank heeft het hof de mogelijkheid dat het slachtoffer door een ander om het leven zou zijn gebracht als te onwaarschijnlijk buiten beschouwing gelaten.

Het hof oordeelde dat vast is komen te staan dat de nu veroordeelde man het slachtoffer met een groot aantal messteken dodelijk heeft verwond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook