dinsdag 27 maart 2012

Eis 3 jaar voor dood MarK Kleinjan

Tegen Ozan D. (19) uit Rijssen 3jaar cel feeist voor het uitdelen van een dodelijke klap in discotheek Lucky in Rijssen.
Volgens het OM staat vast dat Ozan D. in de vroege ochtend van zondag 10 juli 2011 Mark Kleinjan (20) uit Wierden op zijn achterhoofd heeft geslagen, waardoor deze een slagaderlijke bloeding opliep waaraan hij korte tijd later is bezweken.

Vlak voordat D. de klap uitdeelde, had een vriend van hem, Batuhan A. (19), een schermutseling met het slachtoffer gehad. Volgens het OM gingen D. en A. gezamenlijk te werk.

Tegen A. eiste het OM 45 dagen celstraf wegens mishandeling. Volgens D.'s advocaat Petra Breukink staat niet vast dat Kleinjan is overleden als gevolg van de klap door D. Het slachtoffer was bij de schermutseling in de rookruimte al op de grond gevallen, had een klap van A. gekregen en zou na de klap van D. met zijn hoofd tegen een hekje terecht zijn gekomen.

Deskundigen waren het oneens over de doodsoorzaak: volgens de een kon het letsel aan de halsslagader ook door een van de andere voorvallen zijn ontstaan, volgens de ander was dit zeer onwaarschijnlijk en was de klap van D. dodelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook