zondag 21 juni 2009

Moordverdachte overleden

Een 51-jarige verdachte uit Gouda die vastzat op verdenking van moord op Ton Laurier (46), is gisteren in een ziekenhuis overleden. Hij stierf een natuurlijke dood.

De moord vond 6 juli 2008 plaats. De verdachte bekende kort na zijn aanhouding dat hij Laurier met een bijl om het leven had gebracht.

Hij vertelde de politie dat Laurier bij hem op bezoek was en dat ze samen alcohol hadden gedronken. Toen het slachtoffer op een matras ging liggen, heeft de verdachte hem met een bijl op zijn hoofd geslagen.

De Gouwenaar zou op 24 juni voor de rechter verschijnen. De overleden verdachte bracht Laurier, die zonder vaste woon- en verblijfplaats was, om in zijn woning in Gouda. Het motief lag in de relationele sfeer. Het slachtoffer zou eerder geld hebben gestolen van de nicht van de verdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee vrouwen zwaar mishandeld in Amsterdam

De bewusteloosgeslagen vrouw
mishandeling leidseplein1
Afgelopen nacht zijn in Amsterdam twee vrouwen het slachtoffer geworden van zware mishandeling toen zij terug naar huis liepen na een avondje stappen.

Een groepje van 4 vriendinnen liep na het stappen op het Leidseplein op de Nassaukade toen er twee jongens op een scooter naast hun komen rijden en ongewenste avances begonen te maken. Toen zij hen duidelijk maakten daar niet van gediend te zijn stapte een van hen af en begon op de eerste vrouw binnen zijn bereik in te trappen en te slaan. Als één van de andere vrouwen haar te hulp schiet wordt deze laatste bewusteloos geslagen en komt te vallen. De jongen begint vervolgens zo hard op de bewusteloze vrouw in te trappen dat een andere vriendin ter bescherming op haar duikt. Ook deze wordt in elkaar getrapt.  Beide slachtoffers liggen met breuken aan neus, kaak en jukbeen in het ziekenhuis.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook