donderdag 5 mei 2011

Vincent T. bekent doodslag op Joanna Yeates

De Nederlander Vincent T.(32), die is aangeklaagd voor de moord op zijn Joanna Yeates (25) in het Engelse Bristol, heeft bekend dat hij Joanna heeft gedood. Hij pleitte schuldig te zijn aan doodslag, maar niet aan moord. Zijn motief is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie in Engeland wil T. echter wel vervolgen voor moord en niet voor doodslag. In oktober moet de rechtszaak tegen T. beginnen. Het proces zal naar verwachting ongeveer vier weken in beslag nemen.

Vincent legde zijn verklaring af via een videoverbinding met de rechtbank in Londen. Hij zit vast in de streng beveiligde gevangenis Long Lartin ten zuiden van Birmingham.

T. wordt ervan verdacht dat hij in december zijn buurvrouw heeft omgebracht. Haar bevroren lichaam werd op eerste kerstdag gevonden bij een landweggetje een paar kilometer van haar woning in Bristol. Ze was toen al acht dagen vermist. De politie hield T. op 20 januari bij een huiszoeking in zijn woning aan.

De zaak heeft in Groot-Brittannië erg veel aandacht gekregen. Landschapsarchitecte Yeates is door wurging om het leven gekomen. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het slachtoffer is verkracht, maar een seksueel motief wordt niet uitgesloten.

Update 19 oktober 2011:
Tijdens het proces werden de motieven van Vincent duidelijk. Volgens T. zijn advocaat was T. op de bewuste avond door Yeates uitgenodigd voor een drankje in haar flat. Toen hij haar probeerde te kussen en zij begon te gillen zou T. in paniek zijn geraakt. Hij hield toen met een hand haar keel dicht en legde de ander op haar mond. Seconden later zou Yeates geen teken van leven meer hebben gegeven, aldus de advocaat.

Update 28 oktober 2011:
Vincent T. (33) is veroordeeld tot levenslang. Hij komt over 20 jaar in aanmerkiong voor vervroegde vrijlating.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgestoken op camping in Oirlo

Afgelopen nacht is een Pool doodgestoken in een bungalow op camping 'De Walnoot' aan de Koepas in Oirlo (Limburg).

Hulpdiensten reageerden op een melding over een steekpartij, maar arriveerden te laat om het slachtoffer nog te redden. Er werd een verdachte (46) aangehouden, eveneens een Pool. Volgens de politie is vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer de oorzaak van de steekpartij.

Camping 'De Walnoot' staat plaatselijk bekend als 'Polencamping' en omwonenden klagen al lange tijd over overlast.

Update 13-4-2012
Er wordt 10 jaar geëist tegen de verdachte. De steekparij vond plaats op een huwelijksfeest. Niemand weet precies wat er gebeurd is omdat een ieder te dronken was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook