dinsdag 19 februari 2013

Uitspraak: 8 jaar in hoger beroep voor USB moord

Een vrouw (27) die in 2011 nog werd vrijgesproken van doodslag, heeft in hoger beroep alsnog 8 jaar gevangenisstraf gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch is ervan overtuigd dat zij op 7 oktober 2010 in Vlissingen een joost van der Linden (36) heeft gewurgd met een USB-kabel. Opmerkelijk is dat het Openbaar Ministerie (OM) 2 weken geleden nog om vrijspraak vroeg, omdat het niet zeker was dat de vrouw de dader is of haar vriend.

De vrouw heeft bekend dat zij de man heeft gewurgd, maar volgens justitie zitten in het dossier “minstens zoveel aanwijzingen dat haar vriend degene is geweest die het geweld heeft gepleegd”. Het hof in Den Bosch houdt de vrouw echter aan haar verklaringen en vindt die betrouwbaar bewijs. Ze kloppen ook met de resultaten van het onderzoek naar de doodslag, zegt het hof.

Het lijk van de man werd gevonden in de woning van de vrouw en haar vriend. Uit onderzoek bleek dat hij is gestorven doordat hij is gewurgd, al dan niet in combinatie met drugsgebruik. Dat de man mogelijk onder invloed was van drugs, maakt voor het hof niet uit. De rechters vinden het geweld aan de hals van het slachtoffer op zichzelf al dodelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kickbokser verdacht van moord

De kickbokser Houari R. (27) uit Geleen wordt verdacht van moord op plaatsgenoot Brahim el Merchichi (34). Brahim el Merchichi werd in augustus vorig jaar op straat neergeslagen en lag sindsdien in coma, maar is nu bezweken aan zijn ernstige verwondingen. R. zit inmiddels achter slot en grendel.

Uit officiële stukken blijkt dat R. in een café in Geleen ruzie had gekregen met Brahim el Merchichi. Laatstgenoemde werd daarna op straat tegen de grond gewerkt en kreeg een aantal flinke trappen tegen zijn hoofd en lichaam. Hier hield hij ernstig hoofdletsel, een aantal ribbreuken en een klaplong aan over. De Limburgse opsporingsdiensten tasten nog in het duister over de reden voor de fatale vechtpartij.

De zwaargewonde Brahim el Merchichi verbleef de laatste tijd in een verzorgingstehuis in het zuiden van ons land, waar hij vorige week zijn laatste adem uitblies.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook