dinsdag 15 januari 2008

Aanhouding voor hotelmoord Antwerpen

In Hotel Monico aan het Koningin Astridplein in Antwerpen is in de nacht van maandag op dinsdag het levenloze lichaam van een 40-jarige vrouw aangetroffen. Zij bleek te zijn verbrand, gemarteld, verkracht en vermoord. De 35-jarige man uit Roeselare die ervan verdacht wordt zijn ex-vriendin uit Bornem om het leven te hebben gebracht, is door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket. Over de inhoud van het verhoor en of de verdachte bekentenissen heeft afgelegd, kon het parket niets zeggen. De verdachte verschijnt wellicht vrijdag voor de raadkamer, die over zijn verdere aanhouding moet beslissing.

Volgens hotelmanager Paddy Staes werd het lijk in de kamer van een gast gevonden, die vrijdag was ingecheckt. 'De man was drie dagen alleen, maar nam maandagmiddag een vrouw mee naar boven. Andere gasten hoorden lawaai vanuit zijn kamer komen, maar vermoedden niet dat er iets ernstigs aan de hand was.'

De man had het hotel daarop verlaten. 'Tussen 2 en 3 uur afgelopen nacht stond hier plots de politie. Ze hadden de hotelsleutel van de man bij en vroegen of ze de kamer mochten zien. Zo hebben ze het lichaam gevonden. De politie had de man blijkbaar eerder op de avond aangetroffen in haar wagen. Hij zou haar gekend hebben', zegt Paddy Staes.

De man zou normaal gezien dinsdag uitchecken en was volgens de hotelmanager een 'gewone mens, die geen overlast veroorzaakte'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook