maandag 25 augustus 2014

Voor moord gezochte Noor gearresteerd in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft de Noor Kim Andreas Kristiansen(23) opgepakt die internationaal werd gezocht voor een gruwelijke moord in eigen land.
Kim Andreas Kristiansen wordt ervan verdacht op 14 augustus samen met een handlanger zijn stiefvader Bjarte Hansen (58) te hebben omgebracht in een flat in Lillehammer, om zijn lichaam daarna in stukken te snijden en te verbranden.

K. meldde zich vandaag zelf op het politiebureau in Rotterdam.
De Noorse politie hield kort na de moord al de vermeende handlanger (21) van K. aan. In Noorwegen was de affaire de afgelopen tijd groot nieuws. Een team van dertig rechercheurs werkte aan de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Onderzoek gifmoord afgerond

Het onderzoek naar Ada S.(52), die er van wordt beschuldigd twee voormalige echtgenoten te hebben vergiftigd, is klaar. Zo bleek vandaag tijdens een regie zitting bij de rechtbank in Leeuwarden. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen S. wordt op 29 oktober bij de rechtbank gehouden. Tot die tijd blijft zij  vastzitten.

S. zou naast het toedienen van gif aan haar mannen ook een levensverzekering hebben vervalst. De familie van de tweede echtgenoot kreeg argwaan na de dood van de man, omdat S. weinig emotie vertoonde in die periode.

Ada S. ontkent betrokkenheid bij de dood van de twee. "Ik heb mijn mannen niet omgebracht", zei S. bij de rechtbank. Haar advocaat vulde haar aan door erop te wijzen dat de doodsoorzaak van de slachtoffers onbekend is. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deed onderzoek naar de lichamen, maar onthoudt zich van een stellige conclusie over de doodsoorzaak.

De eerste man overleed in 2004, de tweede in 2012. De stoffelijke overschotten zijn opgegraven door justitie. Bij onderzoek van het NFI zijn bij één lichaam sporen van giftige stoffen aangetroffen. Het is onduidelijk of deze combinatie van stoffen tot de dood van de man leidde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Somalische illegaal overlijdt na vechtpartij

Illegaal Naser Galid (26) uit Somalië die vorige week maandag in coma raakte na een vechtpartij met een andere illegaal in de zogenaamde Vluchtgarage in Amsterdam Zuidoost, is gisteren in het AMC overleden aan de gevolgen van die vechtpartij.

Volgens andere vluchtelingen die in de Vluchtgarage verbleven was de ruzie ontstaan vanwege de grote stress waarin de (afgewezen)asielzoekers leven. De mensen uit verschillende landen zitten dicht op elkaar zonder warm water, voldoende eten en met weinig tot geen geld.

De politie heeft twee mannen van 31 en 33 jaar oud aangehouden in verband met de dood van de Somaliër. De twee verdachten verbleven net als het slachtoffer in de Vluchtgarage.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook