woensdag 4 mei 2011

Twee doden, twee gewonden bij schietpartij in Amsterdam

Bij een schietpartij rond half zes in tweedehandsautobedrijf Car Line aan de Limmerick 1 in het Westelijk Havengebied in Amsterdam zijn vandaag twee mannen (26 en 27) uit Dronten gedood en zijn er twee gewonden gevallen. Behalve dat er werd geschoten zijn er ook messen zijn gebruikt.

Na een melding trof de politie in het pand de slachtoffers aan. Ook werden enkele vuurwapens gevonden.  De politie heeft 5 (later 7) man gearresteerd.

Volgens een werknemer van een naastgelegen bedrijf zou het om een afrekening gaan.  Volgens de man werd het autobedrijf bevolkt door foute types die zich bezig zouden houden met witwaspraktijken. De twee doden zijn 2 Turken uit Dronten. De eigenaren van het autobedrijf Carline, de gebroeders G., hebben ook de Turkse nationaliteit. De politie houdt daarom rekening met een afrekening in de Turkse onderwereld.
De schietpartij wordt gelinkd aan twee eerdere liquidaties van garagehouders. Die van de Zaandamse auto- en drugshandelaar Cuneyit Gokalp, in Osdorp in november vorig jaar. Maar ook de liquidatie van de eveneens Turkse garagehouder Cuma Pinar in Rotterdam wordt tegen het licht gehouden. Deze man werd begin december vermoord teruggevonden in zijn auto.

Eén van de gewonden verkeert in levensgevaar.

Update 6 mei 2011: Vijf van de zeven verdachten die vastzaten in verband met de schietpartij zijn vrijdag vrijgelaten.

Vier van de verdachten zijn op last van de officier van justitie op vrije voeten gesteld. Een van de vrijgelaten mannen, een man (20) uit Lelystad, mocht gaan na voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie ziet hem echter nog steeds als verdachte en is in hoger beroep gegaan tegen deze beslissing.

Twee verdachten, 30 en 50 jaar oud en eveneens afkomstig uit Lelystad, zijn in bewaring gesteld. Zij raakten gewond en liggen nog in een ziekenhuis. Justitie verdenkt de drie mannen behalve van betrokkenheid bij de schietpartij van verboden wapenbezit.

Volgens advocaat Richard Korver hebben de eigenaren van het autobedrijf er niets mee te maken. Hij vertegenwoordigt twee broers die samen de onderneming runnen en zijn vrijgelaten. „De gebroeders zijn slachtoffer geworden van twee partijen die in hun zaak ruzie met elkaar kregen en, naar het zich thans laat aanzien, op elkaar zijn gaan schieten”, aldus Korver.

De gebroeders zijn geschokt door het in hun zaak uitgeoefende geweld, zegt de raadsman. „Zij trekken een vergelijking met de winkeliers in Alphen aan den Rijn, die eveneens overvallen werden door een schietpartij.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in hennepkwekerij in Oud-Beijerland

In een kassencomplex aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland heeft de politie vandaag een stoffelijk overschot van een dakloze man (47) en een grote hennepkwekerij aangetroffen.

De politie ontving een anonieme tip over het lichaam en vond in het complex ook een hennepkwekerij. Daar zijn naar schatting 20.000 tot 25.000 wietplantjes aangetroffen. Over de doodsoorzaak van de man is nog niets bekend

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook