donderdag 8 november 2012

Mogelijk lijk in tuin van burgemeester van Terneuzen

Mosselpolderstraat
De Belgische politie zoekt vandaag naar het lichaam van de sinds eind 1996 vermiste Vlaamse Vera van Laer (destijds 30) in de tuin van de burgemeester van Terneuzen Jan Lonink in het Zeeuwse Philippine. De woning aan de Mosselpolderstraat was in de jaren negentig eigendom van Marck de Schutter (57), de verdachte in de zaak.

Vera Van Laer  zou destijds met de verdachte, Marc De Schutter, samengewoond hebben in het huis. Ook in 1998 werd de tuin al eens doorzocht, maar dat leverde niets op.  De zaak is kort geleden heropend toen de Antwerpse onderzoeksrechter stuitte op 'teveel eigenaardigheden' in de zaak. Bevriende agenten zouden hem een alibi hebben verstrekt. Ook zij zijn gearresteerd en verhoord. De Schutter werd daarna in Thailand opnieuw aangehouden en is inmiddels uitgeleverd. Eén van de drie gearresteerde agenten is inmiddels weer vrijgelaten.

Marc de Schutter, arrestatie in Thailand
In het huis wordt gezocht naar sporen en ander bewijsmateriaal. Naar verwachting duurt dat enkele dagen. De straat is zolang het onderzoek duurt afgezetLonink kocht het huis in 2005 van de vorige eigenaar. Die had het eind jaren negentig op zijn beurt van De D. overgenomen. De gemeente benadrukt dat de burgemeester 'dan ook geen enkele persoonlijke of zakelijke relatie' met de verdachte heeftLonink zegt de politie alle ruimte voor het onderzoek te geven.

Vera Van Laer
    

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook