maandag 2 november 2009

Rodney G. blijkt gearresteerd

Naar nu blijkt is Rodney G. (43) al op 6 augustus 2009 in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West door een arrestatieteam aangehouden. Rodney G. had bij zijn arrestatie een Joegoslavische M-75 handgranaat in zijn zak en bood nauwelijks verzet. De politie verdenkt G. er (onder meer) van een teamleider van de Amsterdamse recherche om het leven te hebben willen brengen. Het zou gaan om Arno van Leeuwen, de projectleider van de Unit Amsterdamse Beroepscriminelen zware georganiseerde criminaliteit van de politie Amsterdam-Amstelland. Arno van Leeuwen, die in politie-dossiers voorkomt als rechercheur T-080, was aanwezig bij een eerdere aanhouding van G. in 2007 in de Orteliusstraat in Oud-West en was betrokken bij verschillende onderzoeken tegen G.

In de tenlastelegging staat dat G. de handgranaat voorhanden had om de aanslag te plegen en dat wordt gezien als ‘voorbereidingshandelingen’.

De verdenking van voorbereidingshandelingen berust voornamelijk op de verklaring van een vrouwelijke getuige. Bij deze vrouw – notabene een nichtje van een commissaris van politie - is na de arrestatie huiszoeking verricht. Bij haar is een andere M-75 handgranaat gevonden. De vrouw heeft korte tijd vastgezeten.

Er zijn op meer dan tien plaatsen huiszoekingen geweest. De politie zou daarbij op zoek zijn geweest naar een wapen- en explosievenvoorraad.

Rodney is eerder in verband gebracht met doodsbedreigingen aan het adres van officier van justitie mr. Koos Plooy en maakte volgens justitie ook deel uit van de zogenoemde Dagobert-groep, een bende die op zeer gewelddadige wijze geldauto’s in Nederland en België overviel. De politie onderzoekt ook de betrokkenheid van G. bij andere liquidaties. Ook is hij verdacht van afpersing van een Israëlische zakenman.

Vrijdag 6 november dient de pro forma-zitting voor de Amsterdamse rechtbank.


Update 26 juli 2010: Rodney krijgt 18 maanden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook