maandag 2 november 2009

OM eist cel voor drogeren meisje

Het Openbaar Ministerie heeft 20 en 30 maanden gevangenisstraf geëist tegen twee jongens van 16 en 18 jaar uit Den Haag wegens het toedienen van de partydrug GHB aan een 14-jarig meisje. Ook worden de jongens ervan verdacht het slachtoffer seksueel te hebben misbruikt.

De jongens hadden het slachtoffer eind april uitgenodigd bij een van hen thuis. Zij gaven haar een glas wodka te drinken waarin GHB zat. Het meisje raakte onwel, waarop de jongens haar bij de buren in de voortuin legden. De buurvrouw belde een ambulance. Het had volgens het OM weinig gescheeld of het meisje was overleden.

De officier verwijt beide jongens dat zij niet direct medische hulp inschakelden toen hun slachtoffer het bewustzijn verloor. De 16-jarige verdachte zou het meisje bovendien hebben misbruikt toen zij onder invloed van GHB was. Tegen hem is twintig maanden jeugddetentie geëist en voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting.

Tegen de 18-jarige verdachte, die het slachtoffer al in de zomer van 2008 seksueel zou hebben misbruikt, eiste het OM dertig maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De straffen zijn vrij laag voor wat er gebeurd is. Waarom wordt geen poging tot moord ten laste gelegd + verkrachting?


De rechter doet over twee weken uitspraak. Het zou 12 maanden met TBS en 9 maanden jeugdinrichting worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook