woensdag 25 maart 2009

Arrestatie in steekpartij overblijfhulp

Vandaag is een 30-jarige man aangehouden in verband met de steekpartij op een schoolplein in Amsterdam-Zuid, waarbij overblijfwacht Leo van Trappe (69) om het leven kwam.

De man had bij zijn aanhouding een mes bij zich.

De politie heeft gekeken of er verband bestaat tussen de steekpartij in Amsterdam en 4 steekincidenten in Lelystad de afgelopen weken (door iemand met de bijnaam ‘Jack de Prikker’). Uit eerste overleg is echter geen aanwijzing naar voren gekomen dat de steekpartijen verband met elkaar houden.

Leo van Trappe was in de muziekwereld een bekend man.

Hij organiseerde dertig jaar lang klassieke kamerconcerten in zijn woning in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Wibi Soerjadi en Marietta Petkova hebben ooit in zijn huiskamer aan de Krammerstraat opgetreden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Lichaam Joanne Noordink gevonden

Het lichaam van Joanne wordt opgehaald
joanne Noordink-hersh
Vanmiddag is er bij graven in de tuin van de eerder aangehouden verdachte –de Irakees Ehsan B. (32) uit Aalten- een lichaam gevonden dat waarschijnlijk van Joanne Noordink (27) is. Noordink was al sinds 11 december vermist. Sectie moet uitwijzen of het daadwerkelijk om Joanne gaat.

De ouders van Joanne Noordink zijn op de hoogte gesteld. Ehsan is een door zijn huwelijk met een Nederlandse genaturaliseerde Irakees die wel eens klusjes deed bij Joanne. Hij bleek in bezit van haar mobieltje. Ja, dan heb je wel wat uit te leggen, vooral als ze ook nog een lijk in je tuin vinden.

Van de verdachte is bekend dat hij wekelijks met zijn vrouw Tamara de Euregio Christengemeente in de Oosterkerk bezocht. Dat is een pinkstergemeente achtige kerk. De Irakees gaf zijn omgeving te verstaan dat hij geen moslim maar christen was en niet terugkon naar zijn vaderland omdat hij daar om zijn geloof zou worden omgebracht.

Ehsan heeft geen verblijfsvergunning en kwam nog recentelijk in die procedure voor de rechtbank. Omdat hij geen status heeft, werkte de man zwart als klusjesman en huisschilder. Mogelijk dus ook in de woning van Joanne Noordink,

Update 26 maart 2008: Inmiddels is bevestigd dat het gevonden stoffelijk overschot Joanne Noordink betreft.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ontsnapte gevangene Curaçao gepakt

Eén van de uit de Bon Futuro gevangenis ontsnapte gevangenen is weer opgepakt. Het gaat om Kenneth Lourdes Maria (23).

Hij werd gisteren opgepakt in het huis van een vriendin(23) van hem in de wijk Swaan. Zij en een huisgenote werden ook gearresteerd.

In de buurt waar Kenneth Maria werd opgepakt deed de politie nog meer huiszoekingen. Daarbij werden een 19-jarig meisje en een 22-jarige jongen opgepakt. Zij waren in het bezit van cocaïne.

Er zijn nu nog 4 gevangenen voortvluchtig.

Update 11-april 2009 Liomar Winklaar werd opgepakt
Update 17 april 2009Bertje Koeiman en Julien Mambre opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook