maandag 30 januari 2012

Vrouw in Rotterdam overleden

hillevliet13BIn een woning aan de Hillevliet 132B heeeft de politie vanavond rond 7 uur een vrouw (24) dood aangetroffen. De politie kwam naar de woning nadat een vriend (26)  van de dode melding had gemaakt van haar overlijden. 

De man was in hetzelfde huis. Omdat niet direct kon worden vastgesteld hoe de vrouw was overleden en wat de rol van de man daarin is geweest, is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ook justitie vindt Peter la Serpe onbetrouwbaar, in het geheim dan

Binnen het Openbaar Ministerie wordt getwijfeld aan de betrouwbaarheid van Peter la Serpe, de kroongetuige in het liquidatieproces. Dat blijkt uit een interne brief van justitie die in het bezit is van de NOS.

De officier van justitie die belast is met getuigenbescherming schrijft in een brief aan haar Amsterdamse collega onder meer dat de kroongetuige “steeds opnieuw in discussie gaat'”.

In het liquidatieproces wil justitie een aantal criminelen veroordeeld krijgen voor onderwereldliquidaties. Naar buiten toe probeert justitie het beeld te creëren dat kroongetuige La Serpe zeer betrouwbare verklaringen heeft afgelegd. La Serpe is voor het OM een belangrijke troef in het proces.

Op zich natuurlijk zeer verontrustend dat justitie mensen tracht te veroordelen op basis van verhalen van een kroongetuige die zij zelf ook niet vertrouwen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar voor moord in Nieuwe Houttuinen

Quincy Schumans
Stefano L. (20) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 15 jaar voor de moord op Quincy Schumans (16) in Amsterdam op 2 september 2010 tijdens een ruzie in de Nieuwe Houttuinen in Amsterdam. Het vonnis komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Stefano L. heeft tot 5 maal toe op Quincy geschoten. Een kogel kwam in zijn nek terecht, een ander raakte het hart. Quincy stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het tweetal was goed bevriend. Volgens de rechtbank heeft het slachtoffer de dader tot het laatste moment volledig vertrouwd. Hij zou zelfs nadat hij was neergeschoten nog aan zijn vrienden hebben gevraagd of het echt waar was dat zijn “maatje” hem had neergeschoten.

L. heeft altijd ontkend. Volgens de rechtbank heeft hij op geen enkel moment berouw getoond en geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn daad. De rechtbank woog dit extra zwaar mee.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook