donderdag 10 juni 2010

Advocaat Joran van der Sloot vindt diens verklaring ongeldig

Máximo Altez, de nieuwe advocaat van Joran van der Sloot, wil dat de verklaring van Joran ongeldig wordt verklaard. Dit omdat Joran van der Sloot tijdens de verhoren, waarin hij de moord op Stephany Flores bekende, niet werd bijgestaan door een advocaat.

Máximo Altez zei dit tegen CNN. Volgens Altez viel Flores eerst Van der Sloot aan, nadat hij haar had gezegd niet blij te zijn met haar gesnuffel in zijn laptop.

Ik ben bang dat het niet veel uit zal maken. Ook als de verklaring vervalt, staat Joran's schuld aan haar dood vast vanwege de video en vanwege het verhaal dat ook de advocaat vertelt. Het enige verschil is mogelijk dat hij in zijn eerste bekentenis niet zei dat zei hem als eerste aanviel.

Als zijn eerste verklaring inderdaad vervalt, dan gaat het om de geloofwaardigheid van Joran's verhaal. De rechter zal dan toch de vervallen verklaring in zijn hoofd hebben. Er zal bovendien geen rechter zijn in Peru, die Joran vrijspreekt van moord of doodslag, vanwege de publieke verontwaardiging die zal volgen.

Volgens Justitie was er echter wél steeds een advocaat bij, zij het niet Máximo Altez.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook