maandag 19 januari 2015

Man bekent verkrachting Nederlandse touriste in Australië

Alfio Anthony Granata (48) heeft vandaag voor een Australische rechter bekend dat hij in 2012 een Nederlandse toeriste meerdere malen heeft verkracht en met de dood heeft bedreigd. Dat heeft het Australische persbureau AAP gemeld.

Eerder had Alfio Anthony Granata ontkend dat hij de Nederlandse heeft verkracht. De Nederlandse had Granata en zijn toenmalige vriendin Jennifer Mary Peaston (33) leren kennen op een feestje eind oktober 2012 in  Saint Kilda, een toeristische voorstad van Melbourne,. Dat liep uit op haar ontvoering en mishandeling, die circa 1,5 maand duurde. De Nederlandse werd vastgehouden in een hotel in het noorden van de stad. Na zes weken gevangenschap verwondde ze zichzelf zo ernstig dat het paar in paniek besloot een ambulance te bellen. Dat maakte een einde aan de ontvoering.

Net als Granata werd zijn vriendin aangeklaagd voor onder meer mishandeling en misbruik. Zij zei vorig jaar voor de rechter dat Granata haar had gedwongen mee te doen.

Volgens Granata werd hij door de duivel bezeten en geloofde hij dat de Nederlandse hem wilde vermoorden. De Nederlandse werd gedurende haar gevangenschap ruin 60 maal verkracht. Granata maakte ruim 450 uur video opnamen van haar verkrachting en marteling.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook