vrijdag 11 juni 2010

Joran van der Sloot overgebracht naar Castro Castro gevangenis

Joran van der Sloot is vandaag overgebracht naar de beruchte Miguel Castro Castro gevangenis. Een en ander gebeurde onder luid gejoel van Peruanen die 'buitenlander moordenaar' riepen.

Dat geeft al aan dat er wel een geheel eerlijk proces zal plaats vinden. Hypocriete Peruanen, alsof er daar nooit iemand door een Peruaan wordt vermoord.

Update 12 juni 2010: Omdat Joran vreest voor zijn leven in de Castro Castro gevangenis, heeft hij om garanties gevraagd. Hij wordt dan ook alleen in een cel geplaatst. De Nederlandse justitie gaat Joran bezoeken om hem te verhoren over Natalee, nadat hij gezegd heeft haar lichaam aan te willen wijzen. Hij wil dit echter enkel op Aruba doen. Volgens de Peruaanse politie is dit echter een wanhoopspoging om uit Peru weg te komen. Volgens El Republica zou hij het lijk van Natalee aan willen wijzen als hij in Aruba zijn straf mag uitzitten.

Ook is de Nederlandse justitie geïnteresseerd in de inhoud van zijn laptop.

Joran wordt aangeklaagd voor roofmoord, hoewel het bedrag dat Stephany bij zich zou hebben steeds lager wordt: Eerst zou ze 5000 dollar gewonnen hebben, toen zou het 5000 soles (1800 USD) zijn, maar uit het politiedossier blijkt dat Stephany die avond slechts 676 soles (250 USD) won. In de media wordt voorts een bedrag van 8100 USD genoemd die Joran van Stephany zou hebben gestolen. Nu is natuurlijk de hoogte van het gestolen bedrag niet van belang bij roofmoord, maar de kans dat het om roofmoord gaat bij iemand die 250 of 1800 of 8100 USD heeft, is natuurlijk wel een verschil.

Joran van der Sloot fue recluido en penal Castro Castro

En medio de insultos y empujones Joran van der Sloot fue trasladado desde la carceleta del Poder Judicial al penal Miguel Castro Castro, en el distrito de San Juan de Lurigancho.

Van der Sloot fue agredido en los exteriores de la sede judicial y hasta le arrojaron basura tras gritarle !extranjero asesino!.

Más temprano fue fue trasladado de la sede de la Fiscalía, donde pernoctó desde anoche, hasta el Poder Judicial.

Van der Sloot será juzgado como presunto autor de los delitos de homicidio calificado y contra el patrimonio, en la modalidad de hurto simple, en agravio de Stephany Flores Ramírez.

Update 12 juni 2010: Joran van der Sloot teme por su vida pues piensa que cuando lo recluyan en el penal Castro Castro los presos tomarán venganza por sus propias manos.

“No quiero estar preso en el Perú. Tengo miedo que me maten”, dijo entre sollozos a la Policía, Joran van der Sloot

Es por ello que van der Sloot ha pedido medidas de seguridad por salvaguardar su integridad física.

"Pidió garantías porque se siente amenazado y dice que lo pueden matar", informó el jefe del Instituto Nacional Penitenciario (INPE), Rubén Rodríguez.

Asimismo se dio a conocer que el holandés prometió a las autoridades  revelar el lugar exacto donde se encuentra el cadáver de la joven norteamericana Natalee Holloway, siempre y cuando le permitan purgar condena en Aruba.

Castro-Castro gevangenis met uitzicht op de Andes

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gerard B niet langer verdacht van moord Diana Winkel

Gerard B. (49) uit Oldenzaal wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij de moord op Diana Winkel (47) in 2008. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Almelo vandaag.

Diana Winkel werd in oktober 2008 dood in haar woning in Oldenzaal aangetroffen. De lerares was met een steekvoorwerp om het leven gebracht. Een jaar later werd Gerard B. opgepakt. Hij werd na enkele weken vrijgelaten, maar bleef de enige hoofdverdachte.

Volgens het OM is uit onderzoek geen betrokkenheid van B. bij de moord gebleken. Het gerechtelijk vooronderzoek tegen de man zal worden gesloten. Volgens een woordvoerster heeft justitie op dit moment geen andere personen op het oog als verdachte. Het onderzoek naar de moord gaat door.

Gerard 'Gait' B. werd destijds aangehouden nadat iemand verklaarde dat hij in een kroeg de moord bekend zou hebben. Klaarblijkelijk is dat genoeg om iemand op te sluiten. Tot dan toe gold de Afrikaanse ex-vriend van Diana Winkel als verdachte. Het is niet bekend of die nu weer in beeld komt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook