vrijdag 11 juni 2010

Gerard B niet langer verdacht van moord Diana Winkel

Gerard B. (49) uit Oldenzaal wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij de moord op Diana Winkel (47) in 2008. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Almelo vandaag.

Diana Winkel werd in oktober 2008 dood in haar woning in Oldenzaal aangetroffen. De lerares was met een steekvoorwerp om het leven gebracht. Een jaar later werd Gerard B. opgepakt. Hij werd na enkele weken vrijgelaten, maar bleef de enige hoofdverdachte.

Volgens het OM is uit onderzoek geen betrokkenheid van B. bij de moord gebleken. Het gerechtelijk vooronderzoek tegen de man zal worden gesloten. Volgens een woordvoerster heeft justitie op dit moment geen andere personen op het oog als verdachte. Het onderzoek naar de moord gaat door.

Gerard 'Gait' B. werd destijds aangehouden nadat iemand verklaarde dat hij in een kroeg de moord bekend zou hebben. Klaarblijkelijk is dat genoeg om iemand op te sluiten. Tot dan toe gold de Afrikaanse ex-vriend van Diana Winkel als verdachte. Het is niet bekend of die nu weer in beeld komt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook