woensdag 4 november 2009

Zwakbegaafd kind aangerand

De Irakese potloodventer A.K. (48) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 190 dagen. In een park in Gilze sleurde hij een zwakbegaafde jongen (16) de bosjes in, waar hij met geweld zijn T-shirt uittrok en ontuchtige handelingen bij de jongen uitvoerde.

De veroordeelde A.K. hoeft echter niet meer de cel in, omdat hij al 100 dagen in voorarrest heeft gezeten en 90 dagen van de celstraf voorwaardelijk zijn.

Het slachtoffer had de man al vaker als potloodventer bezig gezien in het park, waar hij zat te vissen. Op 28 juni lokte K. de jongen mee naar een viaduct, sleurde hem de bosjes in en trok hem met geweld zijn T-shirt uit. Nadat de jongen enkele ontuchtige handelingen had moeten ondergaan, wist hij zich los te rukken en kon hij zijn vriendje waarschuwen. Samen konden ze de potloodventer in bedwang houden tot de gealarmeerde politie hem kon arresteren.

K. ontkent de aanranding, ondanks dat er DNA-sporen van hem op het lichaam van het slachtoffer aangetroffen werden. Volgens de verdachte hadden de twee jongens geprobeerd hem te beroven.

De advocaat van de verdachte vindt dat zijn cliënt vrijgesproken moet worden, omdat het DNA-speeksel door de politie met geweld bij hem uit de mond gehaald werd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook