dinsdag 27 januari 2009

Uitspraak 40 maanden cel voor loverboy/pooier

Voor mensenhandel, het medeplegen van verkrachtingen en het bedrijven van seks met een meisje jonger dan zestien jaar is Kampenaar P.M. (22) dinsdag veroordeeld tot veertig maanden cel.

Dat betekent een halvering van de twee weken geleden geformuleerde eis. Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank het bij twee gelegenheden met geweld dwingen tot ontucht niet bewezen. De aanklager had zeven jaar cel geëist. Volgens de rechtbank moest het destijds vijftienjarige meisje uit Kampen van M. met meerdere mannen naar bed. In een verklaring bij de politie had het meisje gesteld dat ze in opdracht van M. met vijftig mannen het bed heeft moeten delen. Eén van die mannen was de 26-jarige E.A.S. Na zijn aanhouding heeft S. drie dagen in voorarrest gezeten. sinds hij werd vrijgelaten, is hij spoorloos. Zijn strafzaak werd om die reden twee weken geleden bij verstek veroordeeld. Na een eis van zes jaar werd S. dinsdag veroordeeld tot twee jaar. De twee mannen moeten het meisje samen 6500 euro smartengeld betalen. De strafzaken tegen twee andere verdachten moeten nog dienen.

Tijdens de zitting  op 13 januari hoorde P.M. voor de rechtbank in Zwolle zeven jaar cel tegen zich eisen. Hij werd ervan verdacht een 15-jarig meisje tegen haar zin seks te laten hebben met vijftig verschillende mannen. Eén van zijn ‘profiterende’ vrienden, de dakloze E.A.S. (26), moet wat het Openbaar Ministerie betreft vijf jaar achter de tralies.

De ‘loverboy-zaak’ staat vol met tegenstellingen. Het Kampense meisje verklaarde eerder dat ze tussen april 2007 en begin 2008 een relatie had met ‘Emra’, zoals ze hem volgens haar verklaring moest noemen. Al snel moest ze in ruil voor sigaretten en drugs het bed delen met vrienden van M. “Ik deel alles met mijn vrienden, dus ook mijn meisje”, zou hij tegen haar hebben gezegd.M. op zijn beurt verklaart dat het hele verhaal is verzonnen. Hij zou één keer met het meisje naar bed zijn geweest, maar dat was vrijwillig. “Ik ben sinds ik vast zit zit erg geschokt, maar ik geloof in gerechtigheid”, verklaarde hij tijdens de zitting. Volgens hem was er nooit sprake van een relatie en hebben hij en het slachtoffer elkaar slechts zes of zeven keer gezien. Zijn advocaat Van Faassen pleitte voor vrijspraak. Het meisje zou volgens vriendinnen al vroeg bezig zijn geweest met seks en al op haar veertiende een trio hebben gehad. Ze ging in behandeling bij een psycholoog en juist die zou hebben geconcludeerd dat de Kampense te maken had met een loverboy, om volgens de raadsman vervolgens druk uit te oefenen om aangifte bij de politie te doen.Toch was het slachtoffer in haar verklaringen gedetailleerd over een aantal voorvallen waarbij zij seks met anderen moest hebben, terwijl ‘Emra’ daarbij aanwezig was. Meerdere malen zou daar op gewelddadige wijze ene ‘Rasta’ bij betrokken zijn geweest, de bijnaam van de eerder genoemde E.A.S. De officier van justitie zag dan ook voldoende bewijs om M. te veroordelen voor mensenhandel, uitbuiting en verkrachting.

Update 24 december 2009

 In hoger beroep werd het 2 jaar celstraf en 4000 euro boete

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte Hotelmoord Tilburg in Duitsland gearresteerd

Marco de Kok
marco de kok
De Duitse politie heeft vandaag Marco de Kok (40) uit Baarle-Hertog opgepakt. De K.wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Kelly Balmaakers (22) uit Made.

Kelly werd 14 januari doodgeschoten aangetroffen in een kamer van hotel Mercure in Tilburg.

Een Duits arrestatieteam hield de verdachte in Mönchengladbach aan. De Kok raakte daarbij gewond en is opgenomen in een ziekenhuis. Hij was bij zijn aanhouding in bezit van een vuurwapen.

Een camera in het hotel had de verdachte vastgelegd toen hij de nacht voorafgaande aan de vondst van de vrouw het hotel verliet. Een week later volgde een opsporingsbericht. Dat leverde dertien tips op.

Korte tijd later kwam de recherche De K. op het spoor en kon hij in Duitsland worden gearresteerd. Het Openbaar Ministerie zal Duitsland vragen om hem over te dragen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Seriemoordenaar in Brabant Zuid-Oost?

Ron R. (45) uit Eindhoven wordt ervan verdacht binnen een tijdsbestek van elf dagen twee moorden te hebben gepleegd. Eerst zou hij Eindhovenaar Fred Ruijzenaars (63) om het leven hebben gebracht, en anderhalve week later Susanne Geuze (34), eveneens uit Eindhoven.

De man, die bekend staat als alcoholist, woonde zowel bij Ruijzenaars als bij Geuze in de woning. De moord op Geuze heeft hij inmiddels bekend. Volgende week wordt hij overgebracht naar het Pieter Baan Centrum voor een onderzoek naar zijn psychische gesteldheid.
Ruijzenaars werd, zo vermoedt het openbaar ministerie, op 23 of 24 augustus om het leven gebracht in zijn woning aan de Groenewoudseweg. De politie vond zijn lichaam op 5 september, nadat buurtbewoners alarm hadden geslagen. Hij lag in bed met de pantoffels netjes aangeschoven, om het op een natuurlijke dood te laten lijken. De patholoog-anatoom stelde vast dat de man een breuk had in zijn strottenhoofd, waarschijnlijk ontstaan als gevolg van omsnoering. Zelfmoord wordt uitgesloten, omdat er dan iemand moet zijn geweest die de strop heeft weggehaald, zo stelt officier van justitie M. Wijnbelt.
Nog voordat het lijk van Ruijzenaars werd gevonden, pleegde de verdachte Eindhovenaar een tweede moord. Hij zou Suzanne Geuze met een theedoek hebben gewurgd in haar woning aan de Cornelis Bijnkershoekstraat, in het bijzijn van haar partner Jos P.(48) en zijn eigen vriendin Ans F (41). Daarna stak hij het slachtoffer verschillende keren met een mes. De avond na de dood van Geuze lichtten de drie verdachten de politie in. Allen staan in de buurt bekend als alcoholisten. De man zou bovendien tegen een vriendin hebben gezegd dat ze haar mond moest houden. "Nu zijn het er vijf, maar dan zes." Een en ander speelt zich in een milieu van drinkers af. De rechtszaak tegen hen wordt in de lente verwacht.

Het onderzoek naar de moord van Ruijzenaars is nog in volle gang. Van belang is onder meer een gesprek dat de hoofdverdachte heeft gevoerd met een medegevangene. Aan hem zou hij opgebiecht hebben dat hij Ruijzenaars heeft omgebracht toen ze ruzie kregen over geld. Het OM sluit niet uit dat de man nog meer moorden pleegde. Dat vermoeden wordt ingegeven door een gesprek dat hij voerde met de vriendin van Geuze. Hij zou haar hebben gezegd dat zij haar mond moest houden: "Nu zijn het er vijf, maar dan zes." Of het een verwijzing is naar meerdere moorden, of dat er sprake is van duivelse grootspraak, is vooralsnog onduidelijk.
Voor de dood van Ruijzenaars zit ook nog een 56-jarige Eindhovenaar in voorlopige hechtenis. Hij zou geld gestolen hebben van het slachtoffer en geweten hebben van diens dood.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

John vd Heuvel krijgt klappen

John van de Heuvel
John-vd-Heuvel
John van den Heuvel is vanmiddag aangevallen door een malafide aannemer. De misdaadverslaggever raakte licht gewond.

De aanval gebeurde tijdens de opnames van het programma 'Das je goed recht'. Van den Heuvel bestede aandacht aan de ondernemer Johan B. uit Bergschenhoek. Die was daar niet van gediend en viel de misdaadverslaggever aan.

John moest zich verdedigen tegen de aanval. Hij en de aannemer gingen rollend over straat.  Van den Heuvel hield uiteindelijk een blauw oog over aan het incident.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Peter de Vries houdt verschijnen Steve Brown bij RTL Boulevard tegen

Steve Brown zou vanavond bij RTL Boulevard verschijnen, maar volgens hem hield Peter R. de Vries dit tegen, zo schrijft Brown op zijn weblog. ,,Uit de feiten die ik in dat interview met RTL stelde bleek onomstotelijk dat De Vries liegt. Onder andere dat ik nog nooit van mijn leven een ring heb gedragen en ben blijven staan tot de politie kwam."

Ik kreeg zo juist een teleurgestelde redacteur van RTL-Boulevard aan de lijn die mij mistroostig mede deelde dat zij onder druk van De Vries men de uitzending moesten cancelen. Zij waren zwaar onder druk gezet. Zou hier de black hand van Big Boss John de Mol een rol hebben gespeeld?" Aldus Steve Brown.

Als gevolg hiervan nam Steve contact op met SBS-6 waar hem een telefonisch interview werd afgenomen wat in shownieuws zou worden voorgelezen. Er is ook een telefonisch interview met Ruud de Wild.

De mishandeling vond zaterdag plaats in de buurt van de Rai. Peter R. de Vries zou door Brown zijn aangevallen toen hij in zijn auto zat. Hij zou zijn geschopt en geslagen. Er bestaat echter een foto van een bebloede Steve Brown. De foto is aangeleverd door een zekere Wilson, die hierbij als onderschrift plaatste dat de hoofdwond van Brown veroorzaakt is door het portier van de auto van De Vries.

Steve Brown schrijft o.a. op zijn weblog: ,,Tientallen mensen hebben zich inmiddels ook bij mij gemeld dat zij bereid zijn te getuigen in deze dat De Vries liegt. De komende eventuele rechtszaak zal dan ook waarschijnlijk de Greatest Media Show on earth worden in Nederland met ongekende kijkcijfers.''

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook