donderdag 13 april 2017

Zeiljachtmoord voor Rechter

Dan van E. die ervan wordt verdacht zijn vrouw Carolina Sofia van Ewijk te hebben gedood, moet vandaag weer voor de rechtbank in Alkmaar verschijnen. De zaak werd in januari aangehouden. Het lichaam van Carolina (33) werd op 25 mei vorig jaar gevonden aan boord van het zeiljacht van het echtpaar, de Happy Six. Ze was gewurgd. Haar man ontkent dat hij haar heeft vermoord.
De dode vrouw werd op een zeiljacht in de haven van Hoorn gevonden. Samen met haar man en hond woonde ze op hun 13-meter lange zeiljacht 'Happy Six'.

Zowel Carolina als haar man zijn afkomstig uit Zweden. Samen zeilden ze al jaren in de Nederlandse wateren. Het was hun 'thuisbasis'. Ze kwamen regelmatig als passanten langs in Hoorn.

Volgens ligplaatshouders in de haven belde de man van Caroline zelf de alarmcentrale.

Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat Dan van E. en zijn vrouw de laatste tijd niet in Harmonie leefden en dat van E, tamelijk 'in de war' was.
Volgens een deskundige van het PieterBaancentrum is er waarschijnlijk sprake van paranoïde schizofrenie. Van E.  lijdt aan chronische psychoses. De deskundige nam zelfs de woorden 'ernstig gestoord' in de mond.
Van E zou bovendien lijden aan haarcel leukemie dat de hersenen aan kan tasten. "Hij heeft de schijnwerkelijkheid van de wereld ontdekt. Hij is geen persoon meer, maar een denkende geest.", aldus de psychiater.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook