maandag 8 oktober 2012

Joran wordt vader

Vandaag werd bekent dat Joran van der Sloot vader wordt. Hij heeft een vriendin, Leidi, die hij zwanger heeft gemaakt.
Er wordt gespeculeerd of dit een zet is om aan uitwijzing tegen te gaan omdat hij als vader van een kind makkelijker de Peruaanse nationaliteit aan zou kunnen nemen. De Hoge Raad heeft echter de uitlevering al goedgekeurd dus die uitlevering zal hoogst waarschijnlijk door gaan.

In Nederland werd natuurlijk ook weer schande gesproken van het feit dat je in Peru in de gevangenis sexueel contact mag hebben, maar dat is in Nederland niet anders. Daar mogen gevangenen ook hun vrouw, vriendin of verloofde zonder toezicht ontmoeten.

Of 'Leidi' dezelfde 'Leydi Figuroa' is waarvan eerder (januari) werd verteld dat ze een zoon van Joran baarde is mij niet bekend maar het ligt voor de hand. Deze keer is echter de zwangerschap bevestigd door Joran en door zijn advocaat Maximo Altez.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 15 jaar in hoger beroep voor dood baby

Olaf B. (31) uit Maastricht is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de moord op de 16 maanden oude baby van zijn ex-vriendin. Het gerechtshof in Den Bosch vindt bewezen dat hij het jongetje in de nacht van 31 oktober op 1 november 2008 heeft gewurgd.

Olaf B. stopte stukjes matrasvulling in de keel van de baby om het op een ongeluk te laten lijken. B. gaf de moord toe tegenover de politie, maar beweerde later dat hij onder grote druk was gezet om te bekennen. Hij heeft nooit gezegd wat hem tot deze daad bracht.

In november 2009 werd Olaf door de rechtbank al tot 15 jaar veroordeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook