woensdag 21 april 2010

Dode vrouw gevonden in Beda

Een vrouw (25) uit Breda is vanavond dood aangetroffen in haar woning in de Fröbelstraat in Breda. Een 28-jarige inwoner van Breda die op het moment van haar overlijden in de woning was, is gearresteerd in verband met de dood van de vrouw.Het zou gaan om de echtgenoot van de vrouw.

Hulpdiensten kregen woensdag een melding dat de bewoonster van het huis niet meer ademde. Ambulancemedewerkers konden het leven van de vrouw niet meer redden.

De verdachte had pillen in zijn bezit toen hij gearresteerd werd. Een en ander suggereert een overdosis aan drugs. Sectie moet dit uitwijzen.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 14 jaar voor moord op Gert Kevelham

Tegen Bert g. (45) uit Hengelo is vandaag 14 jaar geëist wegens de moord op Gert Kevelham (63) uit Hengelo op 14 augustus 2001. Op grond van onder meer bloedsporen die op zijn kleding waren aangetroffen, acht het OM bewezen dat Bert G. Gert Kevelham, met messteken om het leven heeft gebracht. Kevelham was meer dan 30 keer gestoken.

G. en het slachtoffer waren buren van elkaar en beiden zwaar aan de alcohol verslaafd. G., volgens deskundigen een zwakbegaafde persoon met psychische stoornissen, zou tot zijn daad zijn gekomen nadat zijn vriendin door Kevelham was lastiggevallen. G. zelf ontkende iets met de moord te maken te hebben. Zijn advocaat Petra Breukink bepleitte vrijspraak. Ze vond de bewijzen niet overtuigend en betoogde dat het OM nagelaten heeft andere sporen, die op andere scenario's hadden kunnen wijzen, te onderzoeken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 12 jaar voor doodslag op Sechaira Selassa

Een man (24) is veroordeeld voor doodslag van de dove Sechaira Selassa (32) op 11 juli 2009 in haar woning in Den Haag, waar hij haar wurgde. Hij werd tevens veroordeeld voor het stelen van een tas in een trein in Lelystad. De man werd reeds eerder in 2005 veroordeeld wegens een geweldsdelict.

LJN BM1750

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

En wéér een onbevoegde hulpofficier

Opnieuw is bij een politiekorps aan het licht gekomen dat een hulpofficier van justitie onbevoegd is. Dit keer betreft het een hulpofficier van het politiekorps Brabant Zuid-Oost. Een woordvoerster van justitie in Den Bosch heeft dat vandaag gezegd. Meer informatie over de zaak kon ze nog niet geven.

Eerder deze maand werden er bij het politiekorps Brabant-Noord al twee hulpofficieren van justitie aangetroffen zonder de juiste bevoegdheid.

Het is nog maar de 21e. Wellicht kan er nog een vierde bij deze maand!?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jan de Lange bekent ombrengen Reineke

Jonkheer Jan de Lange (49) heeft bekend zijn vrouw Reineke (37) omgebracht te hebben in hun villa aan de Koekoekslaan 3 in Wassenaar.

De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend gemaakt.

De Lange en Reineke trouwden op 1 September 2009. Zij kenden elkaar via internet en zij was 1,5 jaar vóór het huwelijk bij hem ingetrokken.

Update 13 juli 2010: Jan de Lange werd vandaag voorgeleid voor een pro-forma zitting. Voor de rechtbank bleek dat hij zijn dagen voor een overgroot deel doorbrengt in een isolatiecel.

Hij zit op een speciale afdeling van een gevangenis in Amsterdam en wordt slechts twee keer per week gelucht. Hij maakt het daarbij de cipiers 'moeilijk' door niet te reageren op bevelen. Met als gevolg dat bewakers hem in de houdgreep nemen om hem naar zijn cel te brengen. “Hij pleegt passief verzet”, aldus het openbaar ministerie.

In de rechtszaal bleek de Lange afgevallen, bleek en hij had een dikke buil op zijn voorhoofd en zat daarbij hoofdschuddend met zijn handen voor zijn gezicht. Moeizaam kwam hij uit zijn woorden, waarbij lange stiltes vielen. Bij de afsluiting van de zitting had De L. moeite om met de parketwachten mee te gaan. In de gang schreeuwde hij: “Ik ben onschuldig. Ik heb het niet gedaan.” Meteen daarna riep hij: “Ik beken.” Mr. Idriss van Straalen, de advocaat van Jhr. De Lange vroeg gisteren tijdens de pro-formazitting of zijn client mocht worden overgeplaatst naar een speciale psychiatrische kliniek.

Het leven van Jan de Lange op zijn huidige afdeling is volgens mr. Idriss van Straalen zwaar: “Bij vrijwel elke gelegenheid als hij zijn cel verlaat en bij vrijwel elk bezoek of telefoontje wordt hij naderhand door meerdere personen in de houdgreep genomen. Er wordt veelvuldig fysieke kracht tegen mijn cliënt gebruikt. Er moet naar een andere oplossing worden gezocht. Momenteel is er nog geen diagnose bij mijn cliënt vastgesteld en is er nog geen behandeling”.

Ook de Haagse rechtbank noemde de situatie van De Lange zorgelijk. Een psychiater moet alsnog onderzoeken wat de beste plek is waar de miljonair in voorlopige hechtenis moet blijven zitten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 2 jaar voor doodslaan Rob Stitek

Taxichauffeur Sidi Mohamed Belghiti (38) is vandaag door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel voor het doodslaan van Rob Sitek (44) op 5 juli 2009 op het Leidseplein in Amsterdam.
Het OM had. drie jaar cel geëist. Volgens justitie gaf B., een geoefend kickbokser, Sitek een “snoeiharde vuistslag”.

Bij de familie van Rob Sitek heerst verbijstering na de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam.
“Het is ongelooflijk. Twee jaar cel, dat betekent dat hij volgend jaar alweer op vrije voeten komt. Dit is toch niet te geloven? We zijn onthutst en zeer teleurgesteld in de rechtspraak van ons land”, zegt broer André.
'>Sitek en Belghiti kregen tijdens de bewuste nacht ruzie over de ritprijs. Volgens de rechtbank heeft Sitek zich daarbij beledigend en discriminerend uitgelaten tegenover Belghiti. De taxichauffeur spuugde daarop naar Sitek, waarop die hem een klap gaf. Belghiti deelde vervolgens de fatale vuistslag uit.

De rechtbank noemt het gevolg van de zware mishandeling dramatisch en sprak van een “in wezen onbetekenende ruzie”. “Verdachte heeft op deze wijze de dood veroorzaakt van een man die midden in het leven stond en daarmee ontzettend veel leed en ontsteltenis bij diens nabestaanden teweeggebracht”, staat in het vonnis.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank het beroep van Belghiti zwaar meegewogen. “Het beroep van taxichauffeur is dienstverlenend van aard. Van een taxichauffeur mag verwacht worden dat hij conflicten uit de weg gaat.” Hoewel deze beroepsgroep soms wordt geconfronteerd met vervelend gedrag van klanten, zoals ook in deze zaak het geval was, mag volgens de rechtbank van taxichauffeurs worden verwacht dat ze conflicten op een correcte, niet gewelddadige wijze oplossen.

Belghiti is verder schuldig bevonden aan de mishandeling en bedreiging van een meisje in november 2007 in Amstelveen.

Belghiti heeft zelf ontkend dat hij Sitek hard heeft geslagen. Belghiti. verklaarde dat hij zou hebben geslagen om zichzelf te verdedigen.

Zijn beroep is 'zwaar meegewogen' en dan is het maar 2 jaar? Een man die in Almelo een wethouder gijzelt krijgt 9 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Redmar Smedema slachtoffer dorpsvete

It plysjeteam dat ûndersyk docht nei de dea fan Redmar Smedema (16) fan Burgum is flink útwreide. Snein waarden dalik al fyftjin resersjeurs op de saak set en dat is moandei útwreide mei nochris tsien.
It slachtoffer is snein ferstoarn oan de gefolgen fan in klap dy’t er sneontenacht krige yn in diskoteek yn Burgum. In tsjûgeoprop hat oant no ta mear as fyftjin tips opsmiten. Seksje op it lichem moat oan it ljocht bringe wêroan’t Redmar no krekt ferstoarn is.
Op ynternet binne hûnderten reaksjes op de gewelddiedige dea fan it slachtoffer te finen. Sa binne der ferskate kondoleânsesites iepene en ek op nijssites binne in soad reaksjes binnenkaam. Yn ien fan dy reaksjes stiet dat fan moandeitemiddei trije oere ôf yn jeugdsoos De Foarikker yn Burgum in tinkplak ynrjochte wurdt om jongeren de kâns te jaan nei te praten oer wat bard is.
Redmar Smedema (16), die afgelopen zondag bij een café ruzie in Burgum omkwam is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer van een vete tussen groepen jongeren uit verschillende Friese dorpen.

Het blijkt bovendien dat enkele uren ná de ruzie waar Smedema het slachtoffer was er rondom de disco Club Q ook een zwaargewonde is gevallen. Hierbij raakte Gerard Dijkstra (20) uit Damwoude zwaargewond en hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd

In Club Q is volgens diverse getuigen die nacht gevochten tussen stappers uit Burgum en jeugd uit Kootstertille, Damwoude en De Westereen. De politie heeft de laatste dagen verschillende jongeren verhoord om een beeld te krijgen van de daar blijkbaar sluimerende spanningen. "We willen graag in contact komen met jongeren die deel uitmaken van de groepen en weten waarom die spanning er was", aldus de politie.

"De agressieve sfeer ontstond toen een groep zich nadrukkelijk op de dansvloer manifesteerde. In dit tumult is het 16-jarige slachtoffer geslagen." Gerard Dijkstra lag volgens een bron tot maandag in coma en is nadien inmiddels een aantal malen wakker gemaakt. Zijn situatie was volgens de politie gisteren 'nog steeds zeer ernstig'.

De Damwoudster werd bewusteloos langs de kant van de weg gevonden. Hij zou zwaar ten val zijn gekomen bij een vechtpartij op een parkeerplaats. Hij was naar verluidt niet in de disco. De politie ging er eerst nog van uit dat de twee vechtpartijen toevalligerwijze zo kort op elkaar plaatsvonden, maar houdt er nu dus toch rekening mee dat onderlinge strijd tussen dorpsjeugd er mogelijk achter zit.

Een zegsman van Club Q wil niet reageren op alle gebeurtenissen om zo het politieonderzoek niet in de weg te zitten. De gemeente laat in een persbericht weten geen noodzaak te zien om de veiligheidsmaatregelen rondom de discotheek te verscherpen en stelt dat er relatief weinig incidenten bij Cl

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ronald Pieper probeerde laptop te verkopen

In de periode na de moord op Anneke verandert Ronald Pieper zijn uiterlijk drastisch
Ronald Pieper heeft in 2005, na de moord op Anneke van der Stap, zonder succes geprobeerd een laptop te verkopen bij een benzinestation.

Pieper's toenmalige vriendin Wil Eenink zat op dat moment in de auto. De bewuste laptop is tot op heden spoorloos. De politie vermoedt dat de ex-vriendin meer weet van de Acer Aspire notebook die van de vermoorde Anneke is geweest. Pieper's ex-vriendin Wil Eenink, die deze week meerdere malen erover aan de tand is gevoeld, ontkent dit: "Ik weet alleen van het bestaan van een laptop waarop een onbekende account zat", zegt ze. "Ronald heeft het ding ooit kapotgeslagen toen er een keer een vlieg op zat. De toetsen vlogen in het rond. Deze laptop staat bij de politie."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook