maandag 14 maart 2016

Dode bij schietpartij Lelystad

In Lelystad is vanmiddag een persoon omgekomen bij een schietpartij. De schietpartij vond plaats bij een woning aan de Kustrif. 

Volgens ooggetuigen was er een politieinval in het huis. Het is onduidelijk wie er geschoten heeft. Er staan meerdere politieauto's in de straat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Beschoten man in Kaatsheuvel blijkt voortvluchtige moordenaar

De voortvluchtige man die zaterdagavond 12 maart in Kaatsheuvel een aanslag overleefde, blijkt Toon D. (31) uit Tilburg te zijn. Toon D. werd in 2009 voor moord veroordeeld nadat hij op 11 maart 2008 plaatsgenoot Flavio Fadda (20) met 5 kogels dood schoot.

De tot twaalf jaar celstraf veroordeelde D. mocht na de zomer met verlof, maar meldde zich vervolgens niet meer bij de gevangenis. Sindsdien stond hij bij het Openbaar Ministerie als gezocht geregistreerd.

Zaterdagavond werd D. per toeval ingerekend. In Kaatsheuvel liep hij over de Berndijksestraat toen meerdere kogels op hem werden afgevuurd. De Tilburger kon zichzelf in veiligheid brengen en hield zich schuil tot de politie arriveerde. Agenten zagen dat hij in zijn voet was geraakt. Onder politiebewaking is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na medische behandeling is hij overgebracht naar een penitentiair ziekenhuis.

Onderzocht wordt of een even later uitgebrande Mercedes Vito bestelbus in het nabijgelegen De Moer is gebruikt bij de aanslag. Wie op D. heeft geschoten is onduidelijk. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Toon D. is geen vreemde wat betreft aanslagen. Zijn vader werd in 2012 neergeschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook