vrijdag 16 juli 2010

Dode man gevonden in auto

Op een parkeerterrein aan de Groenendaallaan in Tiel (Gelderland) is vrijdagavond laat in een auto het lichaam van Khalid Benhaddi (28) uit Tiel aangetroffen. De man is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden door voorbijgangers.

Update 17 juli 2010: De politie heeft vandaag een man (37) uit Rhenen aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de man uit Tiel.
Volgens de politie zijn de dode man en de verdachte bekenden van elkaar uit het criminele circuit. Ze zouden betrokken zijn bij drugshandel. De verdachte is opgepakt in een huis in Arnhem. Hij wordt verdacht van moord of doodslag.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander vermoord in Fortaleza (Brazilië)

De dode die op 1 juli rond 8 uur 's avonds gevonden werd in de Braziliaanse stad Fortaleza in de Rua Maria Alves Ribeiro in de wijk Jangurussu, is geïdentificeerd als de Nederlander Menno Koning (37) uit Dronten.

Aanvankelijk werd de toeristenpolitie ingeschakeld toen men meende dat de dode een 'buitenlands uiterlijk had'.
De toeristenpolitie werd vervolgens op 9 juli gealarmeerd door de Nederlandse autoriteiten dat Koning, die op 6 juli uit Brazilië terug had moeten vliegen, op 7 juli niet in Amsterdam was aangekomen. Na enige naspeuringen bleek een foto van het lijk te worden herkend als dat van Koning door de huishoudster van het appartement waar hij verbleef aan de Avenida Beira Mar.

Koning was waarschijnlijk op 29 juni in Fortaleza aangekomen en 2 dagen later op 1 juni al vermoord met 3 schoten in het hoofd.

Volgens Adriana Arruda, het hoofd van de Deprotur (de toeristenbeschermingspolitie), betreft het een “complexe zaak”. Volgens Adriana kan de dood van Koning kan het gevolg zijn van een diefstal met geweld of een standrechtelijke executie. Er zijn nog geen aanwijzingen over de daders. “We beginnen vanaf nul. Op de straat waar het lichaam werd gevonden, zeggen mensen dat niemand iets zag. Sommige mensen die gehoord zijn door de politie zeiden dat ze alleen het geluid van geweerschoten en de motor van een rijdende auto hoorden” zei zij.

Volgens geruchten zou Koning banden hebben met de gezochte crimineel Dino. S.

Update 19 juli 2010: Kijk, de telegraaf heeft het nieuws ook gevonden

O holandês morto em Fortaleza

O estrangeiro, identificado como Menno Koning, 37, foi morto na periferia, um dia depois de chegar a Fortaleza

A Delegacia de Proteção ao Turista (Deprotur), da Polícia Civil cearense solicitou informações junto à Polícia Internacional (Interpol), para iniciar a montagem do “quebra-cabeças“, que é a investigação sobre o assassinato do turista holandês Menno Koning.

O estrangeiro foi encontrado morto na Rua Maria Alves Ribeiro, no bairro Jangurussu, Grande Messejana, no último dia 1º, com três tiros, um deles na cabeça, mas permaneceu como indigente no necrotério da Coordenadoria de Medicina Legal (CML) até o dia 9, quando finalmente foi identificado como o turista holandês, que deveria ter chegado ao seu país, no dia 7 de julho.

Desde então o caso está sendo investigado pela titular da Deprotur, delegada Adriana Arruda, que afirmou estar diante de um “caso complexo”. Segundo Adriana, a morte de Koning, pode ter sido resultado de um latrocínio (roubo seguido de morte) ou de uma execução sumária. Entretanto, conforme a delegada, ainda não há pistas sobre os autores. “Estamos começando do zero. Na rua onde o corpo foi encontrado, as pessoas dizem que ninguém viu nada. Algumas pessoas já ouvidas pelos inspetores, afirmaram que só escutaram o barulho dos tiros e do motor de um carro em movimento”, disse.

A delegada aguarda o resultado do laudo cadavérico para saber que tipo de arma foi usada para matar o turista.

Segundo rumores, Koning associado com criminoso Dino S., que é procurado na Holanda. Dino S. na Holanda condenado por tráfico de drogas e liderança de uma organização criminosa.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Loverboy Murat O. weer in de bak.

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag besloten dat Murat Ordu, een van de drie verdachten in een grote loverboyzaak, zijn hoger beroep gewoon weer achter de tralies moet afwachten.

Murat Ordu werd eerder al door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel, maar mocht zijn hoger beroep bij het Hof gewoon in vrijheid afwachten, omdat zijn moeder ernstig ziek zou zijn.
Dit tot verbijstering van onder meer de slachtoffers die door O. in de prostitutie werden gedwongen.

Het OM erkende destijds dat het een fout had gemaakt de slachtofferss niet tijdig in te lichten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bloed in laars bij verdachte van moord op Pietje Bouma

De vrouw (47) die wordt verdacht van de moord op haar schoonmoeder Pietje Bouma (69) uit Franeker op 13 maart 2010, blijkt bloed van het Bouma in haar laars te hebben gehad. Er is ook een bloedspoor van de verdachte aangetroffen in het appartement van Pietje.

Ondanks het vele technische bewijs dat de politie heeft, blijft de vrouw ontkennen.

Bouma werd met messteken om het leven gebracht in haar appartement in serviceflat Froonacker in Franeker.

De verdachte moet van de rechtbank nu psychiatrisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.
Uitspraak op 18 maart 2011. (Het werd 12 jaar wegens doodslag)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 15 jaar voor Linda V. voor moord Hans Lijesen

Tegen Linda V. (47) is vandaag vijftien jaar gevangenisstraf geëist wegens de moord op haar man, multimiljonair Hans Lijesen op 9 september 1999 in de kelder van zijn zaak in de Benthuizerstraat in Rotterdam. Zij zou zo zijn miljoenen (ca 4,5 miljoen euro) op hebben willen te strijken. Ook wil het OM de miljoenen terug die zij kreeg na wat officier van justitie R. Lambrichts “een kille liquidatie” noemde.

De aanklager sprak zijn eis vandaag uit bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de verdachte.

Sjaak Maas Het OM vervolgde Linda al in 1999, maar de rechter-commissaris liet haar vrij omdat er niet genoeg bewijs was. Justitie heropende de zaak in 2006, nadat Sjaak M. (foto), man met wie V. na de dood van Leijsen trouwde, vanuit Costa Rica  tegenover journalist Peter R. de Vries had verklaard dat Linda het brein achter de moord was. Op het moment van zijn verklaring was de relatie al voorbij.

Sjaak M. heeft in het verleden wisselende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van Linda V. Aanvankelijk vertelde hij tegenover Peter R. de Vries dat de Rotterdamse vrouw de moord had beraamd. Toen hij vervolgens zelf werd gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij het misdrijf, trok hij zijn verklaring weer in.

Sjaak M. werd in 2007 tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het voordeel trekken uit een misdrijf (de miljoenen erfenis van Lijesen). Sjaak gaat in hoger beroep en wordt op 24 september 2008 vrijgesproken. Het Gerechtshof in Den Haag acht het niet bewezen dat hij heeft geprofiteerd van de erfenis van Hans Lijesen.

Vorig jaar meldde hij echter weer telefonisch vanuit Costa Rica aan Radio Rijnmond dat Linda V. wel degelijk achter de moord zat. De rechter in Rotterdam besloot daarop zelf naar het Midden-Amerikaanse land af te reizen om Sjaak M. te ondervragen.

Op 23 juni 2010 is Sjaak M. daaromNed verhoord in Costa Rica door neerlandse en Rogatoire Commissie (rechter, aanklager, advocaten).

Zie ook: Linda V. blijft vastzitten voor moord op Hans Leijesen.
Uitspraak 30 juli 2010. Het werd 12 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook