donderdag 9 april 2015

Man door zwager doodgestoken in Ypenburg

Vanmiddag is Clif (29) doodgestoken door zijn zwager (33) op een bedrijventerrein op de Laan van Waalhaven in de Haagse wijk Ypenburg.

Clif werd rond 15.30 uur gevonden door een voorbijganger. Hij lag zwaargewond op straat en overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

Enkele buurvrouwen van Clif zeggen, onafhankelijk van elkaar, dat hij van achteren is aangevallen en in zijn rug is gestoken. 'Hij had dus geen schijn van kans.' Clif zou zijn doodgestoken toen hij samen met zijn zwager aan het werk was bij een busje dat aan de weg stond. De aanleiding is onbekend. Hij zou al enige tijd op straat hebben gelegen toen hij werd gevonden.

Volgens de buren had zijn zwager laatst een keer geroepen dat hij wilde weten hoe het zou voelen om iemand te vermoorden'. De dader zou zich hebben aan gegeven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hoofdverdachte niet langer verdacht van moord op Nikki Lawalata

Hani K. uit Almere  wordt door het OM niet langer verdacht in de moord op Nikki Lawalata (27). De familie van de vermoorde Nikki Lawalata is woedend om de beslissing van het Openbaar Ministerie. Advocaat Richard Korver laat weten dat de familie 'diep teleurgesteld' is.

De nabestaanden roepen met klem op dat iedereen die informatie heeft die kan bijdragen aan het oplossen van deze moord, zich te melden bij de politie of bij Korver. De advocaat: ,,Nieuwe informatie is namelijk de enige grond waarop de verdachte K. alsnog vervolgd zou kunnen worden.'' De nabestaanden van Nikki overwegen een procedure te starten bij het gerechtshof.

K. werd sinds september 2013 beschouwd als de moordenaar van Nikki Lawalata, maar het OM zei donderdag dat er geen bewijs tegen de man is gevonden. Zijn ex-vriendin (41) uit Culemborg moet volgende week dinsdag wel voor de eerste keer voor de rechter in Lelystad verschijnen. Ze wordt verdacht van moord of doodslag en het verstoppen van het lichaam van Lawalata.

Nikki Lawalata verdween op 30 augustus 2013, nadat ze de nacht had doorgebracht bij haar vriend Hani K. Bijna een week later vond een gemeentewerker haar lichaam in de bosjes tussen Almere en Lelystad. Ze was door geweld om het leven gekomen. Haar vriend werd meteen opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Broer van slachtoffer vast in moordzaak Breda

Een van de twee verdachten die is aangehouden na de gewelddadige dood van Rudi Schouten (28), vrijdag in Breda, is de broer van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van poging tot moord, maar niet de moord op zijn broer, aldus de politie. Wat het vermoedelijke scenario is geweest, wil de politie nog niet kwijt. Schouten overleed nadat hij op klaarlichte dag bij een winkelcentrum was neergeschoten. Op de plek van de schietpartij werden nog een hakbijl en priem gevonden.

De andere verdachte (35 jaar) wordt beschuldigd van moord en bezit van munitie. Het voorarrest van de twee verdachten is vandaag verlengd met twee weken. De politie is nog op zoek naar een of twee verdachten, vertelde de woordvoerster donderdag.

Rudi Schouten was een bekende van de politie en al diverse keren veroordeeld. Hij kreeg vorig jaar celstraf voor een moordpoging omdat hij vanwege ruzie op een huis in Breda had geschoten. Eerder werd hij veroordeeld omdat hij in de binnenstad van Breda onder invloed van alcohol was ingereden op voetgangers en politiemensen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook