donderdag 9 april 2015

Hoofdverdachte niet langer verdacht van moord op Nikki Lawalata

Hani K. uit Almere  wordt door het OM niet langer verdacht in de moord op Nikki Lawalata (27). De familie van de vermoorde Nikki Lawalata is woedend om de beslissing van het Openbaar Ministerie. Advocaat Richard Korver laat weten dat de familie 'diep teleurgesteld' is.

De nabestaanden roepen met klem op dat iedereen die informatie heeft die kan bijdragen aan het oplossen van deze moord, zich te melden bij de politie of bij Korver. De advocaat: ,,Nieuwe informatie is namelijk de enige grond waarop de verdachte K. alsnog vervolgd zou kunnen worden.'' De nabestaanden van Nikki overwegen een procedure te starten bij het gerechtshof.

K. werd sinds september 2013 beschouwd als de moordenaar van Nikki Lawalata, maar het OM zei donderdag dat er geen bewijs tegen de man is gevonden. Zijn ex-vriendin (41) uit Culemborg moet volgende week dinsdag wel voor de eerste keer voor de rechter in Lelystad verschijnen. Ze wordt verdacht van moord of doodslag en het verstoppen van het lichaam van Lawalata.

Nikki Lawalata verdween op 30 augustus 2013, nadat ze de nacht had doorgebracht bij haar vriend Hani K. Bijna een week later vond een gemeentewerker haar lichaam in de bosjes tussen Almere en Lelystad. Ze was door geweld om het leven gekomen. Haar vriend werd meteen opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook