zaterdag 2 mei 2015

Uitspraak: 8 jaar voor moord op buurman

Een man (48) uit Schijndel is vandaag tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij op 31 juli 2014 zijn buurman Hans Cornelissen vermoordde.

Hij deed dat door hem net zo lang met een blik bier op het hoofd te slaan tot het slachtoffer dood was, verklaarde hij.

Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft de moordenaar zijn misdaad vooraf uitgestippeld. Hij belde 's nachts bij zijn buurman aan en sloeg hem met een bloembak op zijn achterhoofd en daarna met het blik bier. De veroordeelde kwam tot zijn daad in de waan dat dit “gevaar voor de rest van de wereld” zou afwenden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man vermoord in Rotterdam

In Rotterdam is afgelopen nacht een man vermoord. De politie vermoedt dat hij door een steekpartij om het leven is gekomen.

De politie ontving rond 00.30 een melding van een getuige, die de bloedende man in de Corverstraat vond. Die zei dat er een gewonde was door een schietpartij. De man is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Of het nu om een steek- of een schietpartij gaat moet uit onderzoek blijken.

De auto van het slachtoffer werd om de hoek gevonden, op de 1e Schansstraat. De politie vermoedt dat de man in zijn auto is aangevallen en daarna uit zijn auto is gestrompeld.

De identiteit van de man is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het om een afrekening in het criminele circuit gaat.

 

Update 3 Mei 2015
Een jongen (15) is ogepakt in Rotterdam op verdenking van betrokkenheid. Waarschijnlijk ligt een en ander in de relationele sfeer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook