woensdag 25 mei 2016

Corrupte politieman Brabant gearresteerd

Op last van de officier van justitie in Rotterdam is dinsdagochtend een medewerker van de politie Zeeland-West-Brabant (34) aangehouden. De man zou informatie aan derden hebben verstrekt.

Onderzoek naar de man werd de afgelopen tijd gedaan door het bureau VIK (Veiligheid, Integriteit & Klachten)  van de politie in Zeeland-West-Brabant, onder leiding van een Rotterdamse officier. De man zal de komende dagen worden verhoord. In zijn woning en op zijn werkplek zijn zoekingen gedaan. Formeel wordt hij verdacht van schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. Zijn directe collega's zijn dinsdagochtend door hun chef ingelicht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zweedse vrouw dood op boot gevonden

De politie heeft vandaag een man aangehouden in verband met de vondst van de dode Zweedse Caroline op de zeilboot Śkippy' in de haven aan het Julianapark in Hoorn.
De politie vond de vrouw rond 04.15 uur na een melding via het alarmnummer 112. Op de boot is de hele ochtend forensisch onderzoek gedaan.
Caroline zeilde met haar man al jaren in de Nederlandse wateren. Het was hun 'thuisbasis'. Ze kwamen regelmatig als passanten langs in Hoorn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook