zaterdag 12 juni 2010

Joran van der Sloot zou naar Nederland hebben willen vluchten

Volgens Peruaanse media was Joran van der Sloot na zijn vlucht uit het hotel in eerste instantie van plan om naar Nederland te vluchten.

Dat zou ook de reden zijn geweest waarom Joran een taxi naar het vliegveld Jorge Chavez zou hebben genomen met de vermeende 8100 euro op zak en creditcards op naam van Stephany. Onderweg veranderde hij echter van idee en besloot naar Chili te gaan. Achteraf gezien had hij beter wél op het vliegtuig kunnen stappen. Mogelijk vond hij het risico om op een KLM vlucht te wachten te groot. De KLM vlucht op die dag vertrok om 19:35 hr en misschien was Joran bang dat het lijk van Stephany dan al ontdekt zou zijn. (Zie ook zijn bekentenis: punt 10)
De directe KLM vlucht op Zondag 30 mei
Lima-amsterdam2

Weliswaar was er die zondag ook een KLM vlucht om kwart over 2, maar dat vereiste een overstap in Panama City die avond. Lufthansa had een vlucht om vijf vóór 1, maar dat vereiste een overstap in Sao Paulo in Brazilië die avond. Dan was er nog een Iberia vlucht naar Madrid om 12 uur, met aansluiting naar Amsterdam, maar Joran vreesde mogelijk in Spanje opgepakt en teruggestuurd te worden. Achteraf gezien had hij inderdaad beter de KLM vlucht kunnen nemen. Hij zou dan maandag om 3 uur op Schiphol hebben gestaan, toen het lijk nog lang niet ontdekt was, maar goed, dat is nakaarten.

De Peruaanse media brachten ook nog wat andere mogelijke scenario's naar voren over de moord. Zo zou hij na zijn woedeuitbarsting omdat Stephany aan zijn laptop zat een elleboogstoot hebben gegeven ter hoogte van haar neus, om vervolgens nog wat vuistslagen op haar schedel te torpederen tot ze neerviel. Toen Joran zag dat ze nog ademde trok hij zijn shirt uit om haar daarme te verstikken, vandaar dat hij op de beveiligingsvideo met een ander shirt de kamer verlaat, aldus speculeert de Peruaanse krant Republica. (Het blijkt meer dan speculeren: Het staat in zijn bekentenis, hoewel Stephany niet in zijn laptop zat te neuzen)

Joran zal binnenkort ook door een Nederlandse officier van justitie worden verhoord over zijn nieuwe bekentenis over de verdwijning van Natalee Holloway.

Hij verklaarde het lijk van Natalee te willen aanwijzen, maar wil de plek alleen op Aruba en aan de lokale autoriteiten vertellen. Volgens de Peruanen is dit slechts een wanhopige poging om te ontsnappen aan de peruaanse cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Taxichauffeurs Joran ook vervolgd

De drie taxichauffeurs die Joran van der Sloot van Nasca in Peru naar Chili hebben gebracht, moeten zich vanwege medeplichtigheid verantwoorden voor de rechter. Dat heeft generaal César Guardia, de directeur van de onderzoekspolitie Dirincri, vandaag gezegd. Het gaat om de broers John Williams Apercana Pisconte en John Oswaldo Aparcana Pisconte en om Carlos Alberto Uribe Pretil

Volgens Garcia had Van der Sloot hun verteld dat hij beschuldigd werd van moord en sinds Stephany Flores was gevonden, was bekend dat hij gezocht werd. Ze zochten echter geen contact met de politie. Bovendien persten ze hem af door een buitensporig bedrag voor de ritten te vragen.
In tegenstelling tot de eerder vermelde US $500, zou het gaan om een bedrag van US $ 1.500, een Ferrari horloge, een camera, een mobiele telefoon en andere waardevolle spullen die later allemaal werden teruggevonden in Ica -waar de broers wonen- door de Peruaanse polite.

De 3 ontkennen echter. Ze zeggen slechts uitvoerders geweest te zijn en er niets kwaads in gezien te hebben omdat zij wel vaker toeristen vervoeren. Volgens Carlos Uribe was de prijs al afgesproken toen hij werd gevraagd mee te rijden.
Alledrie zeiden zich geen advocaat te kunnen veroorloven.

Ook 2 hotelmedewerkers zijn naar het politiebureau gebracht: een receptioniste moet uitleggen waarom Stephany niet werd ingeschreven en de manager moet uitleggen hoe het komt dat Stephany 2 dagen onopgemerkt op de kamer kon blijven liggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook