zaterdag 12 juni 2010

Taxichauffeurs Joran ook vervolgd

De drie taxichauffeurs die Joran van der Sloot van Nasca in Peru naar Chili hebben gebracht, moeten zich vanwege medeplichtigheid verantwoorden voor de rechter. Dat heeft generaal César Guardia, de directeur van de onderzoekspolitie Dirincri, vandaag gezegd. Het gaat om de broers John Williams Apercana Pisconte en John Oswaldo Aparcana Pisconte en om Carlos Alberto Uribe Pretil

Volgens Garcia had Van der Sloot hun verteld dat hij beschuldigd werd van moord en sinds Stephany Flores was gevonden, was bekend dat hij gezocht werd. Ze zochten echter geen contact met de politie. Bovendien persten ze hem af door een buitensporig bedrag voor de ritten te vragen.
In tegenstelling tot de eerder vermelde US $500, zou het gaan om een bedrag van US $ 1.500, een Ferrari horloge, een camera, een mobiele telefoon en andere waardevolle spullen die later allemaal werden teruggevonden in Ica -waar de broers wonen- door de Peruaanse polite.

De 3 ontkennen echter. Ze zeggen slechts uitvoerders geweest te zijn en er niets kwaads in gezien te hebben omdat zij wel vaker toeristen vervoeren. Volgens Carlos Uribe was de prijs al afgesproken toen hij werd gevraagd mee te rijden.
Alledrie zeiden zich geen advocaat te kunnen veroorloven.

Ook 2 hotelmedewerkers zijn naar het politiebureau gebracht: een receptioniste moet uitleggen waarom Stephany niet werd ingeschreven en de manager moet uitleggen hoe het komt dat Stephany 2 dagen onopgemerkt op de kamer kon blijven liggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook