dinsdag 16 oktober 2012

Uitspraak: 12 jaar voor 2x poging tot moord

Terrence A. (24) uit  Almere is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 12 jaar cel wegens dubbele poging tot moord op 24 mei 2012. Terrence A. schoot tijdens een ruzie bij de FEBO bij station Almere Centrum zowel zijn rivaal als een onschuldige omstander (65) neer met één kogel.

De kogel ging dwars door het slachtoffer heen en raakte vervolgens de  onschuldige omstander in zijn zij. Deze man liep onder meer een nier- en maagperforatie op.

Volgens de rechtbank schoot A. doelbewust en is er daarom sprake van een dubbele poging tot moord. De straf is gelijk aan wat het OM had geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Erik E. gaat in cassatie

Erik E. (42) die gisteren door het gerechtshof in Arnhem werd veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op zijn vrouw Kathleen Cremers in 2006 in Venray, gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen die uitspraak. Dat heeft zijn advocaat Guus Lina dinsdag bekendgemaakt.

Het hof achtte bewezen dat E. met voorbedachten rade zijn vrouw 70 keer met een schroevendraaier heeft gestoken en ook haar keel heeft doorgesneden. Volgens Lina is de kwalificatie moord echter niet juist.

De zaak is al eerder voor de hoge raad geweest: na zijn vrijspraak voor het Hof, ging het OM in cassatie waarna de Hoge Raad de zaak terugverwees naar het Hof in Arnhem wegens onvoldoende motivering van de vrijspraak. Daar bekende Erik de steken met een schroevedraaier maar niet het opensnijden van haar keel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook