woensdag 26 januari 2011

Nederlander verdacht van 2 moorden in de Filipijnen

Billy en vriendin, in Palawan, kort voor zijn dood
De Nederlander Tschai Sun Ma wordt verdacht van de moord op zijn businesspartner de Amerikaan William Miller in de Filipijnen en van de verdwijning van de Britse Carole Day, in de Filipijnen.

Miller (44) (aka Billy Amarillo del Sol) werd doodgeschoten gevonden bij een watermeloen plantage in barangay Capaya in Angeles city, zo'n 90 km ten noorden van Manila. Miller was op weg naar een business meeting met Tschai Sun Ma (aka Chai Sun Ma, aka Paul Ma, aka Jerry Ma). Ma was een businesspartner van Miller in hun meubelfabriek in Capaya. Miller werd van achter met 6 kogels neergeschoten door twee mannen op een Honda TMX motorfiets.

Miller was een voormalig marketing manager van de Eruptions bar en was later een van de mensen achter de Willie Pigs Bar.

Carole Day (56) die in Hong Kong werkte, verdween op een business trip naar de Filipijnen op 10 september 2010. Sinds 12 september 2010 was er geen contact meer met haar. Zij was eveneens werkzaam in de meubelbranche en had een afspraak met Tschai Sun Ma, die de laatste was die haar heeft gezien. Op 15 september zou zij vanaf Cebu doorvliegen naar Phuket in Thailand om daar een showroom te sluiten en vervolgens weer naar HongKong waar zij een begrafenis moest bijwonen. Aansluitend zou zij naar Londen gaan voor een trouwerij. Zij heeft geen vlucht vanaf Cebu genomen.
In de showroom waar zij had afgesproken met Ma is bloed gevonden.

Tschai Shun Ma, die zich in Nederland ook wel 'Paul Ma' noemde, was in Nederland betrokken bij oplichting van zakenpartners en individuelen. Ook in de Filipijnen zou hij dat hebben gedaan, hoewel er daar (nog)  geen aanklachten tegen hem liepen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Overleden na steekpartij in AZC

De man die dinsdagavond werd neergestoken in een asielzoekerscentrum aan de Bovendarsweg in Oldebroek (Gelderland), is overleden.

Een bezoeker (22) van het centrum is als verdachte aangehouden voor de dodelijke steekpartij. Hij zit vast. Die man verbleef als asielzoeker ergens anders in het land. Zijn nationaliteit is nog niet bekend.
Het slachtoffers is dinsdagavond naar het Sophiaziekenhuis gebracht in Zwolle. Hij overleed later die nacht.

Update 3 januari 2012: De Soedanees wordt veroordeeld tot 15 jaar. De rechtbank geloofde niet in een psychose zoals de advocaat beweerde (LJN: BV2798).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook