dinsdag 19 januari 2010

Eis 18 jaar voor moordende thuishulp Monique B.

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Den Haag achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen Monique B. (38) uit Rijswijk voor de moord op Maria Schermer (78) op 6 maart 2008 in Schermer’s woning in Den Haag. Monique B. was de thuishulp van mevrouw Schermer.  De aanklager typeerde de thuishulp als" “een moordenaar zoals wij die in de beste thrillers zien”.

B. ontkent, maar het OM denkt veel bewijs tegen haar te hebben. Zo komen vezelresten op het slachtoffer overeen met de rode sweater die de verdachte op de dag van de moord droeg. Ook zijn er op diverse plaatsen in de woning in het bloed van het slachtoffer DNA-sporen aangetroffen, die vrijwel zeker van de verdachte afkomstig zijn.

De politie heeft verder nog stiekem bandopnamen gemaakt van een gesprek tussen de thuishulp en haar man in een wachtruimte op het politiebureau. Daarop is te horen dat de vrouw zegt: “Ik raakte in paniek toen zij mij betrapte.”

B. is volgens het OM met voorbedachten rade te werk gegaan om geld of een bankpasje van het slachtoffer te stelen. Zij meldde zich vlak voor de moord ziek bij haar werkgever. Ook heeft de thuishulp naar een supermarkt gebeld met de mededeling dat het slachtoffer die dag niet thuis was en dat de bestelde boodschappen niet konden worden afgeleverd.

De officier van justitie neemt het de verdachte extra kwalijk dat het slachtoffer een weerloze, slechtziende vrouw was, die zich met een rollator voortbewoog. Ze ging na haar daad koelbloedig winkelen. B. werd drie weken na de moord worden opgepakt.

B. weigerde overigens mee te werken aan een psychisch onderzoek in het Pieter Baancentrum in Utrecht. De aanklager vindt dat zorgelijk. “Als mevrouw een stoornis heeft, komt zij zonder behandeling vrij.” Daarom wil de officier een extra lange celstraf opgelegd zien.

Uitspraak 2 februari.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee verdachten opgepakt voor ontvoering Boxtel

Een 49-jarige man uit Boxtel en een 42-jarige man uit Geldrop zijn vandaag gearresteerd op verdenking van
ontvoering van een 14-jarige jongen uit Boxtel op 19 november 2009. De Jongen werd een nacht lang gevangen gehouden in de bossen nabij de Meierijsebaan.

De jongen merkte tegen de ochtend dat hij alleen gelaten was en wist te vluchten. Een televisie uitzending van 'Bureau Brabant' vorige week, leverde geen tips op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook