woensdag 4 juni 2008

Politie pakt man met corrupt T-shirt op

De politie heeft woensdag in Den Bosch een 47-jarige man aangehouden voor belediging van de politie.

De man was in de buurt van het politiebureau van Den Bosch aan het werk en droeg daarbij een T-shirt met de opdruk 'corrupt'. In de letter 'O' was het logo van de politie verwerkt. De man negeerde een waarschuwing van de politie om het logo te bedekken en werd daarop aangehouden.

Op 26 juni dient voor de politierechter in Den Bosch een rechtzaak over een soortgelijke kwestie.

Ik ben zooo blij dat Nederland door dit krachtdadig optreden weer een stuk veiliger is geworden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Illegale veelplegers worden aangepakt

Illegale veelplegers kunnen straks maximaal 2 jaar worden opgesloten. Tot nog toe ontsprongen zij vaak de dans omdat de voor veelplegers geldende ISD (instelling stelselmatige daders) maatregel gericht is op terugkeer in de maatschappij, iets wat niet voor illegalen niet de bedoelig is. Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie neemt nu maatregelen om hen op een soortgelijke wijze aan te pakken als andere draaideurcriminelen.

De staatssecretaris stuurt de Tweede Kamer vandaag een brief waarin staat dat ze illegale veelplegers ook langdurig wil bestraffen.

In tegenstelling tot andere draaideurcriminelen, zullen zij hun hele straf in een cel moeten uitzitten. In die periode wordt gewerkt aan hun uitzetting.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaat Generaal vervolgd door het OM

Advocaat-generaal Jan Koers van het openbaar ministerie in Arnhem moet zich voor de rechter verantwoorden voor ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en oplichting van een verzekeringsmaatschappij.
Justitie legt de 58-jarige advocaat-generaal (officier van justitie in hogerberoepszaken) onder meer het aannemen van giften ten laste. Een 65-jarige Rotterdammer wordt verdacht van omkoping van de advocaat-generaal. De rechtszaak tegen Koers dient maandag in Den Bosch.

Koers werd vorig jaar geschorst door het college van procureurs-generaal, de top van het openbaar ministerie. Directe aanleiding vormde een onderzoek van de rijksrecherche. Vorig jaar werd bij een huiszoeking in Koers' Arnhemse woning zijn administratie in beslag genomen.

Koers was verzekeringsagent voordat hij in de jaren zeventig in dienst trad van het OM. Daarna was hij onder meer fraude-officier(!) in Amsterdam, unithoofd georganiseerde criminaliteit in Arnhem, fungerend hoofdofficier van justitie in Amsterdam en hoofdadvocaat-generaal in Den Haag. Koers hield zich ook bezig met internationaal ontnemingsrecht

Blij dat nu ook een AG eens datgene aan den lijve ondervindt waarvan ze bij de gewone burger geen aarzeling tonen het te doen.

Maandag 9 juni komt de zaak voor.

Corruptie De Kroes en Hare Majesteit

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook