dinsdag 30 september 2014

Vrouw doodgestoken in Den Haag

Maghnia Kada (74) is vandaag in Den Haag doodgestoken. Haar zoon, Mustafa el F. (26)  meldt zich rond 14.00 uur op het politiebureau waarna agenten in de woning in de Wolmaransstraat in de Transvaalwijk  ze het slachtoffer zwaargewond aantroffen. Pogingen haar te reanimeren waren tevergeefs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ontnemingszaak Holleeder moet over

De zogenoemde ontnemingszaak tegen Willem Holleeder moet over. Dat oordeelde het gerechtshof in Amsterdam vandaag.

Het hof spreekt van een 'ontoelaatbare objectieve schijn van partijdigheid' van een van de rechters (mr. M.J.M. Verpalen ) in die zaak. De rechtbank in Haarlem oordeelde in 2012 dat Holleeder bijna 18 miljoen euro aan de Staat moet betalen.

Geld dat hij zou hebben afgeperst van onder anderen wijlen Willem Endstra. Advocaten van Holleeder dienden een wrakingsverzoek in tegen een van de rechters omdat die zich in de media over de kwestie had uitgelaten. De wrakingskamer wees dat verzoek af, maar het hof vindt nu toch dat schijn van partijdigheid niet uitgesloten kan worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Mysterieuze dood van twee vrouwen in Amsterdam

Twee Amsterdamse vrouwen (27 en 30) zijn onder mysterieuze omstandigheden overleden. Ze werden  maandagochtend rond 1 uur onwel aangetroffen in de tuin van een huis aan de Kerkstraat. Een buurtbewoner kwam op hun gekreun af

In het ziekenhuis zijn ze aan hun verwondingen overleden. De politie weet niet wat er is voorgevallen en heeft de zaak in onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zoektocht naar wapen

In een recreatiepark bij Huijbergen zoekt de politie vandaag naar een wapen dat mogelijk is gebruikt bij een liquidatie op een man (37) uit Litouwen die in Huijbergen woonde, op 22 februari dit jaar. 

Volgens de politie zijn er "recente concrete aanwijzingen" dat er wat te vinden valt in park De Groenendries. Daarom zoeken nu zo'n 20 agenten naar een vuurwapen en andere weggegooide spullen.

Het slachtoffer werd op 22 februari gewond gevonden op de oprit van zijn huis aan de Groenendries in Huijbergen. Hij was in zijn hoofd geschoten en stierf later in het ziekenhuis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 8 jaar voor moord op zoon in Amersfoort

Tegen de Amersfoortse vrouw die 17 januari dit jaar haar zoon (11) zou hebben gedood, is gister een onvoorwaardelijke celstraf van acht jaar geëist voor moord. Eerder op de dag verklaarde ze voor de rechter dat ze het ene moment de schooldag met de jongen doornam en hem het volgende moment op bed zag liggen met een plastic zak over zijn hoofd.

De vrouw werd op die vrijdagmiddag zwaargewond gevonden in haar huis aan de Noorderlicht, waar haar zoon door verstikking om het leven was gekomen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de vrouw een zak over het hoofd van haar zoon getrokken en die met plakband vastgezet. Daarna zou ze zelfmoord hebben willen plegen met een mes.

Volgens haar advocaat kampt de vrouw met een psychiatrische stoornis en heeft ze zelfmoordneigingen. Ze staat daarom onder cameratoezicht. In een voorbereidende zitting werd eerder al duidelijk dat de vader van het kind kort voor het drama had aangekondigd te willen scheiden.

De vader vertelde dat hij nog heeft geprobeerd zijn zoon te reanimeren, maar dat het te laat was. "Ik heb levenslang. Ik heb iemand vertrouwd die het dierbaarste van me heeft ontnomen", verklaarde hij.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 20 jaar in hoger beroep Nieuwegeinse gevangenismoord

Tegen Surinamer Oswaldt D. (32) is in hoger beroep 20 jaar geeist voor moord op medegedetineerde Kamal Ammari (23) in de gevangenis in Nieuwegein op 30 Juli 2013 en poging tot moord op een medegedetineerde in Zwaag in 2012. Dat is twee jaar meer dan de celstraf van achttien jaar die hij eerder kreeg opgelegd wegens.

D. ging tegen de eerdere uitspraak in hoger beroep omdat de straf te hoog zou zijn. Volgens zijn advocaat was er sprake van doodslag en geen moord.

Andere gevangenen hebben verklaard dat er geen sprake was van zelfverdediging, maar van wraak voor een eerdere vechtpartij. Het slachtoffer in Zwaag werd door D. met een mes in zijn rug gestoken, maar overleefde het incident. Oswaldt zat een straf uit van drie jaar voor een geweldsdelict in Amsterdam in 2012.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook